Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 4 de febrer de 2019

‘La importància de prevenir les infeccions respiratòries’ nova conferència del Fòrum Salut Clínic

El passat 31 de gener va tenir lloc una nova conferència del Cicle ‘Fòrum Salut Clínic’. En aquesta ocasió la conferència va anar a càrrec del pneumòleg de l’àrea d’Urgències de l’Hospital, el Dr. Arturo Huerta sota el títol ‘La importància de prevenir les infeccions respiratòries’.

Durant la ponència es van tractar la manera en què es poden identificar les causes de les diferents infeccions respiratòries, posant l’accent en aquelles causades pel virus de la grip estacional i altres causants d’aquesta patologies. Durant la xerrada es va fer esment a la tant famosa Grip Espanyola de 1918, causant moltes morts en aquesta època, quan no es tenien els mitjans ni les tecnologies sanitàries per tractar infeccions comunes.

El Dr. Huerta va abordar també el tema de les poblacions de risc per patir aquestes patologia, amb especial interès en els menors de 5 anys, les dones embarassades, els pacients amb malalties cròniques (MPOC, cardiòpates, diabètics), sense oblidar-nos de col·lectius especialment sensibles com els sense sostre , psiquiàtrics o aquells que es troben sota tractament amb quimioteràpia o radioteràpia. Es van esmentar temes importants com: la vacunació, la importància de ventilar les habitacions, utilitzar mocadors d’un sol ús i sobretot el rentat de mans. El rentat de mans constitueix una de les mesures estrella de prevenció d’infeccions respiratòries en el nostre medi habitual, com ho és també tapar-nos la boca en tus o esternudar.

Finalment el Dr. Huerta va resoldre dubtes sobre alguns tractament mèdics, l’allau d’informació tipus “fake news” sobre la prevenció amb mètodes científicament no demostrats com els generadors d’ozó, l’homeopatia i altres complements medicinals.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.