Categories

Entrada publicada a:

divendres, 1 de febrer de 2019

El Clínic acull la X Jornada d’Hipertensió Pulmonar per a pacients i famílies

El passat 18 de gener es va celebrar la X Jornada d’Hipertensió Pulmonar a la Sala d’Actes Farreras Valentí, a la que hi van assistir prop de 100 persones. Aquesta jornada, promoguda per la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR), la van organitzar el Dr. Joan Albert Barberà, cap del servei de Pneumologia i Al·lergia Respiratòria i Coordinador Unitat d’Hipertensió Pulmonar del Clínic, Ana M. Ramírez, infermera de la Unitat d’Hipertensió Pulmonar, i la Dra. Carme Hernandez, de la Unitat d’Atenció Integrada del Clínic.

La benvinguda a la jornada va anar a càrrec de Gemma Martínez, directora Infermera del Clínic, que va agrair la continuïtat de les jornades, del Dr. Àlvar Agustí, director de l’Insitut Clínic Respiratori (ICR), que va celebrar-ne el desè aniversari, i del Dr. Joan Albert Barberà, encarregat de donar pas a la moderadora, Jessica Blanco, pacient diagnosticada de Hipertensió Arterial Pulmonar.

En la primera xerrada de la jornada, el Dr. Barberà el va parlar de les novetats presentades en el Symposium Mundial d’Hipertensió Pulmonar. Després, Bárbara Romano, nutricionista de l’Hospital Clínic, va explicar d’una manera molt clara i amena la importància de menjar sense sal, i la Dra. Laura Sebastian va parlar sobre com viatjar d’una manera segura amb Hipertensió Pulmonar. La Dra. Carme Hernández, va fer un resum d’aquests anys de Jornades.

Van participar-hi totes les associacions d’Hipertensió Pulmonar. Tant les nacionals (Fundación contra la Hipertensión Pulmonar, Asociación Nacional de Hipertensión pulmonar y Hipertensión Pulmonar España Organización de pacientes) com l’autonòmica (Associació d’Afectats d’Hipertensió Pulmonar). Totes elles van explicar els seus objectius i les activitats realitzades en una breu intervenció.

Per tancar el matí, es van projectar tot un seguit de diapositives amb fotos dels pacients, sota el lema “Convivint amb la Hipertensió Pulmonar”. I es va donar una enquesta d’opinió de l’acte i per recollir propostes per l’any vinent.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.