Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 17 de desembre de 2018

El Clínic rep el reconeixement la Societat Espanyola de Cardiologia

En el marc del programa SEC-QUALITAT, que té per objectiu la millora de la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties cardiovasculars, la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC) ha atorgat aquest divendres el segell SEC-EXCEL.LENT a 16 hospitals espanyols per la seva qualitat assistencial en els procediments d’implant percutani valvular aòrtic (tavi) i ablació en fibril·lació auricular.

El procés TAVI es refereix a l’implant d’una pròtesi aòrtica biològica percutània fonamentalment per via transfemoral, que s’ha desenvolupat com una alternativa al reemplaçament quirúrgic de la vàlvula aòrtica en pacients amb estenosi aòrtica severa simptomàtica, especialment en aquells amb alt risc quirúrgic o inoperables. Els 10 hospitals, de sis comunitats autònomes, que han rebut el segell SEC-EXCEL·LENT Tavi són:

– Hospital Universitari Verge de les Neus (Andalusia)

– Hospital Universitari Central d’Astúries (Principat d’Astúries)

– Hospital Universitari Ramón i Cajal (Comunitat de Madrid)

– Hospital Clínic Universitari de Valladolid (Castella i Lleó)

– Hospital General Universitari de València (Comunitat Valenciana)

– Hospital Clínic San Carlos (Comunitat de Madrid)

– Complex Hospitalari Universitari de Santiago (Galícia)

– Hospital Universitari Álvaro Cunqueiro de Vigo (Galícia)

– Hospital Clínic Universitari de València (Comunitat Valenciana)

– Complex Assistencial Universitari de Lleó (Castella i Lleó)

L’ablació en fibril·lació auricular és el conjunt de tècniques intervencionistes encaminades al tractament de lesions permanents en les aurícules que, segons unes pautes concretes de realització, busquen com a objectiu facilitar el manteniment del ritme sinusal (batec normal del cor). La SEC ha atorgat l’acreditació SEC-EXCEL.LENT a un total de 11 centres de sis comunitats autònomes:

– Hospital Universitari Verge de les Neus (Andalusia)

– Hospital Universitari Ramón i Cajal (Comunitat de Madrid)

– Hospital General Universitari d’Alacant (Comunitat Valenciana)

– Hospital de Basurto (País Basc)

– Hospital Clínic Universitari de València (Comunitat Valenciana)

– Hospital Clínic i Provincial de Barcelona (Catalunya)

– Complex Hospitalari Universitari de Santiago (Galícia)

– Hospital Universitari Álvaro Cunqueiro de Vigo (Galícia)

– Complex Hospitalari Gregorio Marañón (Comunitat de Madrid)

– Complex Hospitalari d’Especialitats Mare de Déu de la Victòria (Andalusia)

– Hospital Universitari Porta de Ferro Majadahonda (Comunitat de Madrid)

Així, cinc d’aquests centres, l’Hospital Universitari Verge de les Neus, l’Hospital Universitari Ramón i Cajal, l’Hospital Clínic Universitari de València, el Complex Hospitalari Universitari de Santiago i l’Hospital Universitari Álvaro Cunqueiro de Vigo aconsegueixen la doble acreditació: Tavi i ablació en fibril·lació auricular.

La Societat Espanyola de Cardiologia (SEC) és una organització científica i professional sense ànim de lucre dedicada a incrementar l’estat del coneixement sobre el cor i el sistema circulatori, a avançar en la prevenció i el tractament de les seves malalties i a millorar la supervivència i la qualitat de vida dels pacients cardíacs.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.