Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 27 de novembre de 2018

Més de 1000 pacients i acompanyants ja es connecten diàriament al nou WifiClinic

La connectivitat mòbil a l’hospital ha millorat substancialment durant el 2018. El desplegament físic de la nova Wifi iniciat al novembre de 2017 ha suposat la instal·lació de gairebé 700 antenes o punts d’accés i més de 35 quilòmetres de cablejat. A partir d’això, primer es va habilitar el nou servei “SomClinic”, connectivitat Wifi exclusiva per als professionals, que va arrencar el passat mes de maig i que és cada cop més utilitzat. I tot just fa un mes, el passat 29 d’octubre, es va habilitar el nou servei “WifiClinic” gratuït per a usuaris no professionals: pacients i acompanyants a consultes externes, a urgències, hospitalitzats, proveïdors i col·laboradors externs, i qualsevol ciutadà que transiti per les instal·lacions de l’hospital.

Més de 400 usuaris alhora descarregant 30MB cada segon.

El creixement de l’ús de la nova xarxa “WiFiClínic” ha estat progressiu des del seu llançament. La primera setmana al voltant de 250 connexions diàries, la segona setmana es va duplicar a unes 500 diàries, fins arribar als valors d’entre 800 i 1100 sessions diàries que es venen enregistrant els darrers dies. En alguns moments hi hagut fins a 430 usuaris alhora, i quant al tràfic, de mitjana es descarreguen uns 30MB cada segon, amb pics puntuals d’uns 60MB. Això són uns quants Terabytes al dia d’informació, però sobretot són un servei de valor per al pacient i l’acompanyant per a millorar el seu confort durant les curtes o llargues estones que han de romandre a l’hospital.

La campanya de difusió del nou WifiClinic segueix en marxa, i els professionals podem ajudar als pacients a connectar-s’hi, és ben fàcil: el nom de la xarxa és ‘WifiClinic’ i el codi de registre que cal incloure és ‘Clinic32’. A partir d’aquell moment tindran 12 hores de connexió a internet, registrant-se prèviament.

Wifi per a professionals: 1400 usuaris al dia

Pel que fa al servei “SomClinic”, exclusiu per a professionals, ja porta des del mes de maig en marxa i les dades són ara més estables i amb un ús intensiu: s’enregistren de mitjana diàriament uns 1400 usuaris de forma concurrent. Aquests usuaris tenen l’avantatge de comptar amb una connexió ràpida i que no consumeix dades de les seves tarifes, i poden tenir un accés transparent al correu electrònic i la intranet corporativa només identificant-se la primera vegada que s’hi han connectat. Si encara no has connectat els teus dispositius, fes CLIC AQUÍ per saber com fer-ho! (Pren nota, els professionals que ja estan connectats a la xarxa ‘Som Clínic’ no caldrà que es canvïin a WiFiClinic, que és per a pacients i acompanyants).

Altres serveis no assistencials: cercant el benestar i el confort hospitalari per a pacients i acompanyants

Està demostrat que uns bons serveis no assistencials poden afavorir enormement la curació i benestar del pacient i en general contribueixen a la millora de la percepció global dels serveis rebuts a l’Hospital. El projecte d’Altres Serveis del Pla Estratègic treballa en tres línies fonamentals que són l’experiència de l’usuari, l’excel·lència i la millora continua, i això es concreta en 6 mini-projectes:

 • Mini Projecte 1: Ús de les noves tecnologies
 • Mini Projecte 2: WiFi, revistes electròniques, biblioteca
 • Mini Projecte 3: Cafeteria
 • Mini Projecte 4: Formació
 • Mini Projecte 5: Benestar
 • Mini Projecte 6: Canal Clínic TV

Comparteix aquesta entrada

 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter
 • email
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

  Els comentaris estan tancats.