Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 31 de octubre de 2018

“La grip, més enllà d’un refredat”, conferència del Fòrum Salut Clínic d’octubre

La conferència d’octubre de Fòrum Salut Clínic va estar dedicada a la grip, a com es diferencia d’un refredat i a les eines que tenim per fer-li front. Amb el títol “La grip, més enllà d’un refredat”, va anar a càrrec de la Dra. Anna Vilella, consultora sènior del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic.

Durant la conferència la Dra. Vilella va parlar sobre l’associació de la grip amb un fort refredat que arriba i se’n va, que s’instal·la entre nosaltres amb l’arribada del fred i que qui més qui menys, la pateix de tant en tant. Una setmana amb tractament i set dies sense tractament, diu la dita popular. I és així, disposem de poques eines per fer-li front: una vacuna i algun antivíric. Però ni un ni l’altre gaudeixen de massa popularitat. El propi virus i la poca percepció de risc en són els gran responsables. “Tanmateix prop de mil milions de persones a tot el món en resulten infectades cada any i entre 290.000 i 650.000 moren. I són els nens, els avis i les persones amb altres malalties els que tenen més risc que vagi més enllà d’un refredat”, va explicar Anna Vilella.

La propera conferència del Fòrum Salut Clínic, que tindrà lloc el proper 29 de novembre, estarà dedicada a La Marató d’aquest any sobre càncer. Anirà a càrrec del Dr. Aleix Prat, cap del servei d’Oncologia Mèdica del Clínic i porta per títol “Medicina personalitzada en càncer de mama”.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.