Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 17 de octubre de 2018

El Clínic i Bausch + Lomb col·laboren per desenvolupar un bloc quirúrgic oftalmològic d’alta tecnologia

L’Hospital Clínic de Barcelona i Bausch + Lomb, companyia internacional especialitzada en la salut ocular, han arribat a un acord de col·laboració per desenvolupar un bloc quirúrgic oftalmològic que incorporarà les darreres tecnologies en aquest camp. El nou espai, situat al recinte de la Maternitat, comptarà amb 4 quiròfans nous que estaran en marxa a principis de l’any 2020.

A més de l’atenció als pacients, la nova àrea quirúrgica d’oftalmologia disposarà d’una zona de wet-lab costat dels quiròfans que permetrà a partir de 2021 posar en marxa programes de formació en cirurgia ocular i investigar en les últimes tecnologies quirúrgiques.

Aquest acord ha de contribuir a desenvolupar un model d’excel·lència i innovació tecnològica en el sector públic en un entorn acadèmic. Les dues institucions col·laboraran en el disseny de nous models de gestió de processos d’alt rendiment, entre ells en el desenvolupament de quiròfan avançat en cirurgia de cataracta i de vitri-retina. També impulsaran un programa formatiu que permetrà oftalmòlegs, principalment en formació, millorar l’experiència en les tècniques quirúrgiques oculars.

El Dr. Josep M. Campistol, director general de l’Hospital Clínic de Barcelona considera que aquest acord és una fita molt important “per a continuar amb el desenvolupament de l’oftalmologia terciària d’alt nivell a la nostra institució i vaticina que serà un èxit perquè ens permetrà unir assistència, docència i recerca en un sol entorn. Vull agrair a Bausch + Lomb la seva confiança i les facilitats que ens portaran a comptar en dotació tecnològica amb un dels millors blocs quirúrgics d’oftalmologia del sud d’Europa“.

El director de la divisió de cirurgia per a Espanya i Portugal de Bausch + Lomb, Luis Fernández, es mostra molt satisfet per haver arribat a un acord “amb un centre de referència a Espanya com és l’Hospital Clínic de Barcelona” i considera que és una gran oportunitat “perquè també la nostra companyia treballa amb una orientació absoluta al pacient i considerem que la millora de la seva salut passa per la noves tècniques, la investigació i els professionals que l’atenen. A més ens permetrà un espai on implantar la nostra innovació “.

El Dr. Alfredo Adán, director de l’Institut Clínic d’Oftalmologia i un dels impulsors del projecte considera que “estem canviant la concepció dels quiròfans d’oftalmologia per poder curar i, alhora, formar els professionals i innovar. Hem trobat en Bausch + Lomb el soci perfecte per desenvolupar aquest projecte per la seva alta capacitat tecnològica i el seu compromís amb el pacient. Aquesta bona notícia és un estímul per a tot l’equip perquè ens permetrà continuar sent un centre d’excel·lència“.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.