Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 24 de octubre de 2018

El Clínic acull una xerrada sobre la situació actual dels refugiats

L’Hospital Clínic va acollir el passat 22 octubre una xerrada sobre la situació actual dels refugiats inaugurada pel Dr. Josep M. Campistol, director general de l’hospital. Hi van participar Jesús Gálvez, metge i membre de Proactiva Open Arms, i David Noguera, metge i president de Metges sense Fronteres. El debat el va moderar Rafael Vilasanjuan, periodista i director d’Anàlisi i Desenvolupament Global de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i la cloenda de la xerrada va anar a càrrec de Jaume Benavent, Gerent de CAPSBE.

La situació dels refugiats que intenten escapar dels conflictes armats i les situacions de pobresa en els seus països d’origen per arribar a Europa és dramàtica. Les morts i desaparicions en el trajecte des dels lloc d’origen fins les costes europees es multipliquen. Els migrants pateixen tot tipus d’abusos i riscos en mans de màfies que els ofereixen portar-los a Europa.

A la jornada, Jesús Gálvez va parlar sobre la importància de la sensibilització i formació al països d’origen, per evitar que els refugiats emprenguin un viatge que pot ser letal. David Noguera, va presentar l’acció de rescat i salvament a alta mar i va parlar sobre les dificultats de l’acollida a les costes europees.

 

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.