Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 2 de octubre de 2018

El 15 de novembre celebrem la Festa de la Ciència de l’IDIBAPS

Dijous 15 de novembre, coincidint amb la Setmana de la Ciència, l’IDIBAPS treu els laboratoris al carrer i organitza tallers pràctics per mostrar als veïns del barri la recerca que realitza. La iniciativa, denominada “A la recerca de la salut”, es farà durant tot el dia als jardins de l’interior d’illa Beatriu de Pinós (C/ Rosselló 149-153 Barcelona), el pati interior darrere del Centre Esther Koplowitz.

Al  matí, les activitats estan dirigides a estudiants: es realitzaran tallers per a 250 alumnes d’una desena d’instituts de Barcelona.  A la tarda estaran obertes a la resta de la ciutadania: a partir de les 16:30 hi haurà tallers científics per als més petits i a les 18:00, un espectacle del divulgador Dani Jiménez, presentador del programa Dinàmiks, de TV3.

Els tallers abordaran temes com l’ADN; les reaccions de pH; com varia la mesura de la glucosa en sang en resposta a diversos aliments; els ferrofluïds, què són i com s’apliquen a la recerca biomèdica, i neuro-màgia: trucs de màgia per explicar els circuits neuronals i  els sistemes implicats en el cervell per captar l’atenció de les persones.

L’objectiu de l’activitat és donar a conèixer l’IDIBAPS i sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de la recerca biomèdica i l’impacte que té en la qualitat i l’esperança de vida de la població.

La Festa de la Ciència de l’IDIBAPS rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona – Institut de Cultura de Barcelona. Us convidem a assistir-hi!

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.