Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 31 de octubre de 2018

Celebració del XX aniversari del curs d’Educació Terapèutica en Diabetis

La Unitat de Diabetis de l’Hospital Clínic celebra, aquest any, el XX aniversari dels cursos de formació continuada “Educación Trapéutica en Diabetes. Semana de Formación-Estancia en una Unidad de Diabetes”. Per a commemorar aquest XXè aniversari es va planificar una sessió especial el dijous, 25 d’octubre a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. L’acte, que va ser tot un èxit, tant pel nombre d’assistents com pel contingut científic, el van inaugurar Enric Esmatjes, Cap de la Unitat de Diabetis, i membre del Servei de d’Endocrinologia i Nutrició de l’Institut Clínic de Malalties Digestives i Metabòliques (ICMDM) de l’Hospital Clínic, Imma Pérez, Cap d’Infermeria de l’ICMDM i Gemma Pérez, d’ASCENSIA Diabetes Care.

Les infermeres educadores en diabetis de l’Hospital Clínic, Daria Roca i Mercè Vidal, van presentar els resultats de les enquestes fetes als pacients sobre l’impacte que la seva formació ha tingut en el maneig de la diabetis. Tot seguit Margarida Jansà, infermera educadora en diabetis, va explicar l’impacte que ha tingut el medidor d’aliments en cuit i per racions de 10 grams d’hidrats de carboni segons el model de la dieta mediterrània. Finalment, Enric Esmatjes i Mercè Vidal van moderar la sessió “Aprender de los otros” en la que Lourdes Serrabullo, de l’Associaçao protectora dos diabéticos de Portugal, va presentar el seu model educatiu i José Manuel Boavida, de la International Diabetes Federation, va explicar el projecte formatiu d’aquesta entitat de la que la Unitat de Diabetis del Clínic és centre d’exel·lència.

Vint edicions dels cursos de formació continuada en Educació Terapèutica en Diabetis

Un aspecte fonamental del tractament de la diabetis és l’Educació Terapèutica. Aquesta té la funció d’aconseguir la competència del pacient, familiar o cuidador en l’autogestió diària del tractament de la malaltia. Individualitzar el procés educatiu de cada persona és una tasca delicada atès que s’han de tenir en compte factors biomètrics, psicològics, socioculturals i d’aprenentatge. Per aquest motiu i amb l’objectiu de poder oferir als pacients una assistència integral i de qualitat és indispensable que els professionals de la salut estiguin al dia en els processos i innovacions a través d’una formació contínua i específica en aquest àmbit. El curs, organitzat per la Unitat de Diabetis del Clínic amb el suport d’ASCENSIA Diabetes Care, està dirigit a professionals de la salut i de manera especial a infermeres de les diferents comunitats autònomes i Portugal i respon a aquesta necessitat  de formació continuada.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.