Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 2 de juliol de 2018

La I CLÍNIC Summer School acostarà el coneixement de la salut a la ciutadania

Aquest dilluns s’ha inaugurat la I edició de la CLÍNIC Summer School que se celebrarà fins al 12 de juliol sota el títol ‘Ciència i Cultura’ i que mobilitzarà a prop de 600 persones. La I CLÍNIC Summer School ha estat inaugurada pel director general de l’Hospital Clínic, el Dr.Josep Maria Campistol, el degà de la facultat de medicina i Ciències de la Salut, el Dr. Francesc Cardellach i el president de la Fundació Vila Casas, Antoni Vila Casas.

La I edició de la CLÍNIC Summer School està organitzada per l’Hospital Clínic de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Fundació Vila Casas, el Futbol Club Barcelona-Innovation Hub i Aula Clínic. La innovació tecnològica, l’ecologia emocional i la participació dels pacients seran els grans eixos de la I Clínic Summer School. Amb l’impuls d’aquesta nova iniciativa l’Hospital Clínic reforça la seva voluntat per acostar el coneixement de la salut a la ciutadania. Un impuls que rep el suport i el compromís de la Fundació Vila Casas, una institució que des dels seus orígens fundacionals s’ha lliurat al coneixement de la ciència i l’art. La formació farmacèutica d’Antoni Vila Casas i la seva passió per l’art, han fet possible la configuració d’una ars combinatòria que enllaça la ciència i l’art.

Entre les activitats més destacades de la CLÍNIC Sumemr School cal destacar:

Dilluns 2 de juliol:
• ‘Presentació del Robot Pepper’ – S’han presentat les seves funcionalitats i capacitats i s’han explicat en quins àmbits de l’assistència pot ser útil. Durant la sessió també s’ha fet una entrevista al robot en la qual ell mateix explicarà quin paper pot tenir el futur de l’assistència. Amb la presentació del robot Pepper, l’Hospital Clínic demostra el seu interès per a potenciar la innovació tecnològica en diferents dels seus àmbits d’actuació. El robot Pepper permet generar un diàleg amb el pacient i pot facilitar protocols, informació sobre malalties, indicacions donades pels metges i també pot proporcionar continguts d’entreteniment com música, vídeos, audios. El robot Pepper es pot convertir, per tant en una eina clau en la formació i educació als pacients. Al mateix temps, el robot Pepper pot captar si l’interlocutor que té al davant està content o trist segons els gestos de la seva cara i executar una acció que depèn d’aquest factor. El robot també pot fer tasques d’acompanyament a pacients que tenen algun impediment, fa 1, 20 metres i pot parlar 21 idiomes. En Pepper és un robot de l’empresa SOFTBANK ROBOTICS, amb seu a París. Mentre que YASYT és una iniciativa empresarial pel desenvolupament de funcionalitats d’alt valor en el món de la salut impulsada per l’empresa catalana Identitat juntament amb el Departament de robótica de la Salle.

• Presentació del projecte d’Informatització del Procés Assitencial (IPA): Es tracta d’un projecte que permet el desenvolupament del Pla de Cures del malalt en format electrònic i l’eliminació dels registres en paper. Permetrà tenir dades per prendre decisions per millorar la pràctica de les cures a l’Hospìtal Clínic. L’implementació de l’IPA Pacient s’emmarca en un procés de transformació digital dins del model de cures del Clínic.

Dimarts 3 de juliol: Innovació tecnològica i processos: S’impartiran 3 tallers rotatius sobre realitat virtual, Introducció a la impressió 3D i la simulació de processos.
Dimarts 4 de juliol: Innovació emocional. Ecologia emocional’. S’oferirà un curs de tot el dia sobre com gestionar, de manera sostenible, l’allau emocional del dia a dia.

Dilluns 9 de juliol: Taula rodona ‘Medicina i Art’: En col•laboració amb la Fundació Vila Casas s’oferirà una taula rodona amb els artistes Perico Pastor, Joan Pere Viladecans i Jaume Plensa sobre ‘Medicina i Art’ i posteriorment es realitzarà una visita a l’Espai Volart de la Fundació Vila Casas.

Del dilluns 9 al dimecres 11 de juliol: Curs sobre l’experiència del pacient X-periència del pacient. Dues de les sessions del curs seran impartides per pacients en el marc del projecte “Els pacients fan de mestres” (aquestes sessions seran obertes a la ciutadania)

Dijous, 12 de juliol: En el marc del curs ‘Falsos mites sobre els hàbits saludables’ es farà una sessió oberta sobre les dificultats per fer una dieta saludable a casa i als restaurants amb la participació de la Sra. Elena Roura (Fundació Alícia) i la Sra Ada Parellada (Restaurant La Semproniana).
Durant 8 dies s’han organitzat diverses taules rodones i conferències sota el lema ‘Ciència i Cultura’. Diverses instal•lacions de l’Hospital Clínic i de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona acolliran les diverses activitats de la I Clínic Summer School. En algunes de les sessions organitzades, els propis pacients participaran com a ponents i experts en la matèria.

Els continguts que s’abordaran els diferents dies que durarà la Clínic Summer School són:

• 2 de juliol – ‘La tecnologia i les cures’
• 3 de juliol – ‘Innovació tecnològica i processos’
• 4 de juliol – ‘Innovació emocional’
• 5 de juliol – ‘Resistència als antibiòtics’
• 9-10 i 11 de juliol – ‘X-periència dels pacients’
• 11-12 de juliol – Falsos mites sobre hàbits saludables’

Consulteu el programa.

Consulteu les fotografies de la inauguració.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.