Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 16 de juliol de 2018

Investigadors del Clínic-IDIBAPS aplicaran la biòpsia líquida per detectar el risc de recaiguda en càncer de mama

L’equip d’investigadors coordinat pel Dr. Aleix Prat, cap del Servei d’Oncologia Mèdica del Clínic i de l’equip Genòmica Translacional i Teràpies Dirigides en Tumors Sòlids de l’IDIBAPS, ha rebut l’ajut que, dins la XV Convocatoria Anual de Ayudas a la Investigación en Materia de Salud, atorga la Fundación Mutua Madrileña en la categoria d’oncologia. L’objectiu del projecte, finançat amb 120.000€, és determinar la presència de DNA tumoral en plasma, el que es coneix com a biòpsia líquida, per establir el risc de recaiguda de pacients amb càncer de mama més enllà dels 4 anys de seguiment.

El càncer de mama és una malaltia molt prevalent. A Espanya es diagnostiquen al voltant de 25.000 nous casos cada any i la seva taxa d’incidència va en augment. El càncer de mama receptor hormonal positiu i HER2 negatiu representa el 70% de tots els tumors de mama diagnosticats i és el responsable de la major part de les recaigudes i de morts causades per la malaltia. “El 40% de les recaigudes en aquesta malaltia succeeixen després de 4-5 anys de seguiment. Per tant, és fonamental trobar nous mètodes diagnòstics per identificar millor el risc real de les pacients de tenir una recaiguda. Per exemple, la identificació de pacients amb un elevat risc de recaiguda entre els 4-10 anys de seguiment, ens permetrà estudiar noves mesures de seguiment i tractament”, explica el Dr.  Prat.

Gràcies al creixent coneixement dels mecanismes moleculars del càncer i el desenvolupament de noves tècniques, s’està promovent l’estudi d‘alteracions moleculars en sang i d’altres fluids corporals. El desenvolupament de biomarcadors a partir de teixit tumoral és complicat ja que les biòpsies són invasives, costoses, lentes i no es poden repetir. En canvi, els biomarcadors basats en sang, inclòs el DNA tumoral circulant, permeten superar els inconvenients de les biòpsies convencionals. La biòpsia líquida constitueix una font no invasiva de material que pot permetre la identificació de la composició genòmica dels tumors.

El projecte finançat per la Fundación Mutua Madrileña té com a objectiu, determinar quina és la prevalença de presència de DNA tumoral circulant en plasma en pacients amb càncer de mama, lliures de malaltia després de 4-6 anys de la cirurgia i amb alt risc de recaiguda. D’aquesta manera s’espera poder identificar quines pacients amb càncer de mama RH+/HER2- tenen un major risc de recaiguda. D’altra banda, amb la gran quantitat de dades genòmiques de mostres tumorals que es generaran en el marc del projecte, es podrà determinar quina és la prevalença de mutacions que provoquen la resistència al tractament.

Aquest projecte de recerca té un enfocament translacional molt innovador que ens permetrà millorar la comprensió de la sensibilitat i resistència del càncer de mama hormosensible al tractament. D’altra banda, l´estudi permetrà el descobriment de nous biomarcadors predictius de supervivència en càncer de mama aparentment curat”, assenyala el Dr. Prat.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.