Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 17 de juliol de 2018

El Clínic participa en un assaig en pacients d’un fàrmac per a la malaltia de Huntington

L’Hospital Clínic de Barcelona participa en un assaig en pacients d’un fàrmac per la malatia de Huntington. La biofarmacèutica catalana SOM Biotech ha iniciat la fase clínica d’un innovador tractament per als moviments coreics associats a la malaltia de Huntington: el compost SOM3355, un fàrmac que actualment es comercialitza per a la hipertensió arterial.  Per part de l’Hospital Clínic hi participa el Dr. Esteban Muñoz, neuròleg i investigador de l’IDIBAPS.

 L’assaig està coordinat pel neuròleg Jaume Kulisevsky, director de l’Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau, es durà a terme a quatre hospitals de Barcelona: l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Aquest l’estudi de Fase IIa permetrà determinar en 30 pacients l’eficàcia i seguretat del compost en la reducció dels moviments coreics, els símptomes més visibles i incapacitants associats a la malaltia.

La malaltia de Huntington és un trastorn neurodegeneratiu desencadenat per una alteració genètica que destrueix gradualment les neurones en regions específiques del cervell i comporta una grau disfunció motora, cognitiva i de comportament. És una malaltia hereditària autosòmica dominant: una persona que presenta aquesta mutació té un 50% de probabilitat de transmetre-la a la seva descendència. La seva prevalença és d’entre 6 i 8 per cada 10.000 persones i no té cura; els únics medicaments disponibles són simptomàtics, els quals molt sovint no poden ser administrats pels seus efectes secundaris.

Els símptomes més visibles i incapacitants associats a la malaltia de Huntington són els moviments coreics (del grec khoreia, ball): moviments anormals, bruscs, irregulars i incontrolats que afecten predominantment les extremitats i músculs facials. La seva intensitat s’agreuja a les etapes finals d’aquesta patologia, provocant que la funció motora dels pacients es vegi severament afectada durant els seus últims anys de vida.

Els símptomes més visibles i incapacitants associats a la malaltia de Huntington són els moviments coreics (del grec khoreia, ball): moviments anormals, bruscs, irregulars i incontrolats que afecten predominantment les extremitats i músculs facials. La seva intensitat s’agreuja a les etapes finals d’aquesta patologia, provocant que la funció motora dels pacients es vegi severament afectada durant els seus últims anys de vida.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.