Categories

Entrada publicada a:

dijous, 7 de juny de 2018

L’Agora Clínic aborda com millorar la relació entre mitjans de comunicació i professionals de la salut

Aquest dimecres va tenir lloc una nova edició del cicle ‘Agora Clínic’ organitzada per l’Hospital Clínic i El Punt Avui. El títol d’aquesta edició va ser ‘Salut i Mitjans de comunicació’ i va ser inaugurada pel director general de l’Hospital Clínic, el Dr. Josep M. Campistol i la subdirectora d’El Punt Avui, Pepa Masó.

A la taula rodona, moderada pel Dr. Joan Escarrabill, cap del Programa d’atenció a la cronicitat i pel periodista Lluís Martínez, hi van participar Montserrat Domènech, del Grup Àgata, la Dra. Laura Izquierdo, del Servei d’Urologia i la Dra. Noemí Reguart, del Servei d’Oncologia.

Durant la inauguració de la sessió el director general de l’Hospital Clínic, el Dr. Josep M. Campistol  va ressaltar que “amb aquesta sessió volem posar en valor la comunicació, perquè compartir informació ajuda a empoderar el pacient”. Aquesta nova edició de l’’Àgora Clínic’ va servir per reflexionar sobre com millorar la relació entre mitjans de comunicació i professionals de la salut. Una relació, que tots els participants, van coincidir que s’ha de construir i consolidar mitjançant la confiança i la transparència a l’hora de donar les informacions.

La directora adjunta d’El Punt Avui, Pepa Masó va explicar que “els mitjans han de conèixer millor les dinàmiques dels hospitals i dels professionals de la salut ja que els ritmes de cadascú són diferents i hem d’intentar coordinar-nos millor”. Masó també va posar en valor el projecte del Portal Clínic, impulsat per l’Hospital i la Fundació BBVA, ja que “és una gran eina per acostar la salut a la ciutadania”. Per la seva banda, la Dra. Noemí Reguart, del servei d’Oncologia va assegurar que “els mitjans de comunicació són un actor estratègic pels professionals de la comunicació” i que cal que “els dos móns s’acostin perquè la ciutadania estigui més ben informada”. La Dra. Reguart també va posar en valor la gran tasca que estan fent els departaments de comunicació dels centres hospitalaris perquè el coneixement que es genera a l’hospital arribi a tota la societat.”S’han de potenciar més i posar en valor els nostres companys periodistes”, va sentenciar.  Montserrat Domènech, del Grup Agata va assegurar que”el pacient està més ben informat i té més informació de qualitat”.

Durant la taula rodona celebrada aquest dimecres, la Dra. Laura Izquierdo, del servei d’Urologia va lamentar que “els temes de salut encara són minoritaris als mitjans de comunicació” i va apostar perquè “entre tots hem de fer visible una gran vàlua que té el país: el nostre sistema de salut”.

Com a conclusió de la jornada, el Dr. Joan Esarrabill cap del Programa d’atenció a la cronicitat va sentenciar que “la informació pot salvar vides, però també hem de ser conscients que massa informació pot generar desinfoxicació”. “Tenir molta informació no vol dir que estiguem ben informats” va afirmar.

Foto: Josep Losada (El Punt Avui)

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.