Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 13 de juny de 2018

El Clínic ret homenatge al Professor Ciril Rozman

Ahir va tenir lloc l’acte d’homenatge al Professor Ciril Rozman, un emotiu reconeixement als més de 60 anys dedicats a l’Hospital Clínic. Durant l’acte, celebrat al Paranimf de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, se li va fer entrega de la màxima distinció de l’hospital, la medalla d’or de la institució.

L’acte el van presentar Xavier Pomés, president del Consell de Govern de l’Hospital Clínic; Josep M. Campistol, director General de l’hospital; Francesc Cardellach, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut; Antoni Castells, director Mèdic del Clínic; i Elías Campo, director de Recerca i Innovació de l’hospital i de l’IDIBAPS. Tots ells van destacar el compromís del Professor Rozman amb el Clínic i van expressar el seu agraïment per la gran tasca realitzada al llarg de tots els seus anys a l’hospital.

Evarist Feliu, cap del Servei d’hematologia de l’Intstitut Català d’Oncologia, va parlar del Prof. Ciril Rozman com a mestre. Álvaro Urbano, director de l’Institut Clínic de Malalties Hematològiques i Oncològiques (ICMHO) del Clínic, va parlar de la seva vessant com a heamtòleg. Francesc Cardellach va aprofundir en la seva vessant com a internista. Van coincidir en l’admiració, la gratitud i el respecte que senten per ell i van explicar anècdotes de l’etapa en la que van teballar al seu costat.

El tenor Josep Carreras, a través d’un vídeo que es va projectar al Paranimf, va lloar la figura del professor Rozman i va agrair el seu compromís i professionalitat durant tota la seva etapa a l’Hospital Clínic de Barcelona.

Durant el seu torn de paraula, el Professor Ciril Rozman va agrair l’homenatge rebut i va definir l’Hospital Clínic com “la seva segona pàtria”. Rozman va entrar a treballar a  l’Hospital el 1951 i ,entre d’altres,  va dissenyar la xarxa de donants de medul·la òssia existent i ha estat coautor durant dècades del principal manual de medicina interna de la universitat espanyola. Rozman (Eslovènia, 1929) va arribar a Barcelona amb 19 anys i poc després es va convertir en un dels catedràtics més joves.

Ciril Rozman

El Dr. Ciril Rozman és una de les personalitats més reconegudes mundialment en el camp de la medicina interna. Des de la seva arribada a Barcelona als anys 40, la seva trajectòria vital i professional està estretament lligada a la Universitat de Barcelona, on va iniciar els estudis de Medicina el 1948 i de la que n’és actualment professor emèrit, i a l’Hospital Clínic de Barcelona, on en 1972, juntament amb els Dr. Joan Rodés, Cristóbal Pera i Miguel Ángel Asenjo, va procedir a la reforma del departament de Medicina, convertint-lo en un dels millors de l’Estat Espanyol, i on en 1976 va liderar el primer trasplantament de medul·la òssia al·logènica.

En l’especialitat de Medicina Interna, la influència del Dr. Rozman s’estén sobretot als països de parla hispana, mitjançant l’edició i direcció de dues publicacions: la primera, el Tractat “Farreras-Rozman: Medicina Interna”, de la que en va ser director des de 1972 a 2016; i la segona publicació és la revista Medicina Clínica, de la que en va ser editor des de 1972 fins a 1999 i actualment és l’editor emèrit, i que té l’índex d’impacte més alt d’Espanya.

Descarrega’t les fotografies de l’acte.

Text intervenció_Dr. Urbano

Presentació fotos_Dr. Urbano

Text intervenció – Dr. Evarist Feliu

Text intervenció _Dr. Cardellach

 

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.