Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 19 de juny de 2018

El Clínic acull un simulacre de trasllat d’un pacient amb sospita de malaltia infecciosa altament transmissible

Aquest matí ha tingut lloc un simulacre de trasllat a l’Hospital Clínic de Barcelona d’un pacient amb sospita de malaltia infecciosa altament transmissible. El simulacre ha consistit en traslladar aquest malalt amb una unitat de Suport Vital Avançat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) des de l’Hospitalet fins a l’Hospital Clínic de Barcelona, que és el centre de referència per a aquestes malalties.

Aquesta simulació ha comportat l’activació del Protocol d’actuació del Sistema d’Alerta Precoç i Resposta Ràpida a una emergència de salut pública a les ciutats de l’Hospitalet del Llobregat i Barcelona ciutat.

El simulacre l’ha coordinat la Sub-direcció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública, el SEM, l’Hospital Clínic de Barcelona i els Mossos d’Esquadra. A més, hi ha participat un total de 24 professionals de l’Hospital Clínic, des de metges i metgesses, infermers i infermeres, fins a tècnics de cures auxiliars d’infermeria, auxiliars sanitaris, personal de seguretat i de neteja.

El simulacre ha durat vuit hores i trenta minuts des que s’han activat les alertes, a les 08:00h del mati fins que ha arribat l’ambulància del SEM al Clínic, on s’ha fet el trasllat a la Unitat, l’ingrés, el diagnòstic, el tractament i la neteja, entre d’altres. Després, s’ha fet una reunió per avaluar l’experiència que ha començat a les 15:00 hores i que ha finalitzat a les 16:30 hores.

L’ambulància dels Serveis Especials del SEM estava equipada per al transport d’alt risc d’aquest tipus de pacient. Així mateix, els Tècnics en Emergències Sanitàries (TES) i els infermers que l’han assistit anaven vestits amb l’equip de protecció i intervenció de risc RNBQ (Radiològic, Nuclear, Biològic i Químic) de nivell 1 i 2, tal com estableix el protocol d’actuació.

En tot el recorregut, aquesta unitat del SEM, més una altra de comandament, han estat acompanyades d’un cotxe dels Mossos d’Esquadra tal com estableix el protocol. A l’interior del Clínic, el simulacre ha continuat fins que el pacient ha arribat a l’àrea específicament habilitada per a pacients amb aquestes malalties.

Els espais de l’hospital que s’han vist afectats han estat el punt d’arribada d’ambulàncies, (separat de les UCIES); la ruta d’accés a la Unitat i el box d’aïllament d’alt nivell de la Unitat (UCI).

Segons el coordinador de la Unitat, el Dr. Antoni Trilla, el simulacre d’avui ha estat “un exercici més, coordinat entre la Sub-Direcció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública, el SEM i l’HClinic – HSJDéu per comprovar el nivell d’entrenament i els procediments a seguir, per detectar, aïllar i tractar un cas sospitós en les millors condicions de seguretat pel personal sanitari i per la població. Revisarem els resultats, aprendrem coses que cal millorar, les tornarem a plantejar i les seguirem entrenant en equip, per tal d’estar sempre el més ben preparats possible”.

Aquest simulacre forma part dels exercicis de simulació que es fan periòdicament a Catalunya en el marc d’una emergència de salut pública internacional, seguint indicacions del Reglament Sanitari Internacional, per avaluar el funcionament del Sistema d’Alerta Precoç i Resposta Ràpida.

Descarrega’t les fotos del simulacre.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.