Categories

Entrada publicada a:

dijous, 14 de juny de 2018

Anna Novials rep el Premi de Recerca de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears

La Dra. Anna Novials, cap de l’equip Patogènia i prevenció de la diabetis de l’IDIBAPS, investigadora del CIBERDEM i presidenta de la Societat Espanyola de Diabetis, ha rebut el Premi de Recerca de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. L’acte d’entrega va tenir lloc el passat 22 de maig a l’Acadèmia.

El premi, que consisteix en una beca de recerca bàsica, li han concedit per desenvolupar el projecte titulat “Els microRNAs exosomals induïts per l’exercici com a reguladors del metabolisme”. El projecte es basa en la hipòtesi que, durant l’exercici, els músculs alliberen diversos agents moleculars amb efectes beneficiosos per al metabolisme. Els investigadors estudiaran el paper d’un grup d’aquests agents, els microRNAs exosomals, i analitzaran com l’exercici altera el seu patró en sang circulant en humans i ratolins. També buscaran possibles gens diana implicats en els seus efectes.

En aquest estudi, coordinat per la Dra. Novials, hi participen Marcelina Párrizas, Carlos Castaño i Serafin Murillo, investigadors del mateix equip.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.