dimarts, 29 de maig de 2018

El Dr. Martí Manyalich rep la distinció “Metge Hipocràtic”


El Dr. Martí Manyalich, assessor en trasplantament de la direcció mèdica del Clínic, professor de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (UB) i president de la Fundació DTI (Donation&Trasplantation Institute), ha estat distingit “Metge Hipocràtic” per l’associació Hippocratic Movement de l’illa de Kos (Grècia). Aquest premi és un reconeixement als metges que destaquen en dos aspectes, els quals Hipòcrates, el “pare de la Medicina”, considerava claus en l’exercici de la professió: l’excel·lència científica i la dedicació a la humanitat. El Dr. Manyalich va rebre el diploma acreditatiu de mans d’Alexis Kastanos, d’Hippocratic Movement; el Sr. Fernando Turró, cònsol de Grècia a Barcelona, i el Degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB, el Dr. Francesc Cardellach, amb la presència del Dr. Jaume Tort, director de l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) i la Dra. Beatriz Domínguez-Gil, directora de l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT). L’entrega del diploma va tenir lloc en el transcurs de la celebració del desè aniversari de la Fundació DTI, que es va celebrar al Parc Científic de Barcelona (PCB) el passat dia 10 de maig.


El Dr. Manyalich té una dilatada carrera assistencial, docent i investigadora, desenvolupada en l’Hospital Clínic així com en diversos organismes internacionals de l’àmbit del trasplantament i els bancs d’òrgans i teixits. Doctor en Medicina i Cirurgia per la UB des de 1983, és secretari del comitè de trasplantaments del Clínic, membre de la junta executiva de la Societat Internacional per a la Donació i l’Obtenció d’Òrgans (ISODP) des de 2013 i ex president 2015-2017, membre consultor de la Fundació dels Bancs Europeus de Teixits (Stigtung Europäische Gewebebanken) des de 2011, membre de la Declaració del Grup Custòdi d’Istanbul (2009) i membre honorari de la comissió consultiva per a l’obtenció d’òrgans i teixits per al trasplantament de l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT, 2007).

Autor de 9 llibres i de 65 capítols de llibre, ha escrit més de 196 articles a revistes científiques. En recerca, des de 2016 el Dr. Manyalich lidera els projectes EURODONORGAN SANTÉ (2016-2018) de formació i sensibilització social per a l’augment de la donació d’òrgans a la Unió Europea (UE) i països veïns; el projecte KeTLOD Erasmus + (2016-2019) de coneixement i lideratge en donació d’òrgans d’Europa a la Xina; i el projecte EDITH (2016-2018) que estudia l’efecte de la diferenciació de les malalties renals cròniques -en les modalitats de tractament i pràctiques de trasplantament- en els costos de salut i els resultats dels pacients. L’activitat docent la desenvolupa a la UB com a director internacional del Màster en Donació i Trasplantament d’Òrgans, Teixits i Cèl·lules i com a director de l’especialitat en donació, trasplantaments d’òrgans, teixits i cèl·lules del Màster Universitari en Recerca Clínica.

El Dr. Manyalich és també president de la Fundació DTI (Donation & Trasplantation Institute), creada l’any 2008 a Barcelona amb tres objectius principals: desenvolupar idees i projectes científics i tecnològics relacionats amb la donació i el trasplantament; contribuir al desenvolupament internacional de la donació d’òrgans, teixits i/o cèl·lules i promoure la cooperació entre països, i assessorar en el compliment dels estàndards de qualitat, tècnics i ètics en aquest àmbit.

El 2010, el Transplant Procurement Management (TPM), referent mundial en formació de professionals sanitaris en el camp de la donació d’òrgans i teixits, va esdevenir programa educatiu internacional de la Fundació DTI. Des de llavors s’han format més de 14.000 professionals sanitaris provinents de més de 100 països dels cinc continents. La fundació també col·labora en el desenvolupament del model espanyol de trasplantaments i actualment constitueix el programa oficial de coordinació de trasplantaments a Itàlia, Xina, Croàcia i Filipines, entre altres països.

 

Fotografies: Fundació DTI

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.