dijous, 31 de maig de 2018

Antoni Trilla i Manel Esteller, divulgadors i comunicadors científics distingits per la Universitat de Barcelona


Antoni Trilla i Manel Esteller han rebut recentment la Distinció del Claustre de Doctors i del Consell Social de la Universitat de Barcelona (UB), enguany en la seva V edició. És aquest un prestigiós reconeixement dels col·legues a l’activitat de difusió de la ciència i el coneixement que ambdós premiats exerceixen de forma excel·lent. El premi el van rebre el passast 23 de maig de mans del rector de la UB, Dr. Joan Elias; el president del Consell Social Dr. Joan Corominas, i el vicepresident del Claustre de Doctors, Dr. Xavier Triadú.


Manel Esteller, un referent mundial en la lluita contra el càncer, ha estat mereixedor del guardó per les activitats de divulgació de la ciència que duu a terme en diversos àmbits i formats: conferències, xerrades, articles, llibres (“Aposta per la salut!” en 2014, “No sóc el meu ADN”, en 2017), col·laboracions habituals en mitjans de comunicació (secció “Els dissabtes, ciència” del diari El Periódico) i l’activitat a les xarxes socials.

Ha rebut diversos premis per la seva recerca en epigenòmica: el Premi Rei Jaume I de recerca bàsica el 2013; el XX Premi Severo Ochoa de recerca biomèdica (2013); el Premi Vanguardia de la ciència en 2014; la Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari i el Premi Nacional de Recerca en 2015, entre d’altres. És conseller del Comitè Nobel de Fisiologia i Medicina de l’Institut Karolinska de Suècia i està considerat com l’investigador biomèdic més influent de l’Estat segona la Universitat de Stanford (USA).

Per la seva banda, el Dr. Antoni Trilla és cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia del Clínic, professor investigador de l’ISGlobal, professor de la UB i vicedegà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i membre de la junta de govern del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB). Ha rebut la distinció per la seva tasca divulgativa en malalties transmissibles i la seva prevenció, especialment en el referent a brots epidèmics i la vacunació. Destaca la seva intervenció en diverses crisis de salut pública, com la de la grip A de 2009-2010, el virus de l’Ebola de 2014-2016, el virus del Zika els anys 2015-2016 i els enterovirus a Catalunya el 2016. A més, té una presència divulgativa i de prevenció força activa  a les xarxes socials i en altres àmbits com xerrades, conferències, jornades o debats.

El Dr. Trilla és un referent per als mitjans de comunicació, no només per la seva expertesa i amplis coneixements en l’àmbit de la salut pública sino també per les seves habilitats com a comunicador, amb una gran capacitat per a transmetre a la ciutadania dades i informació científica en un llenguatge directe, entenedor, amable i fins i tot, quan cal, amb un fi i molt personal sentit de l’humor.

Referència i Fotografía: UB

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.