Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 10 de abril de 2018

Marc Claret recull el tercer premi dels guardons “Vanguardia de la Ciència”

Aquest dilluns, 9 d’abril, es va celebrar a La Pedrera l’acte d’entrega dels VIII premis Vanguardia de la Ciència; una iniciativa conjunta del Grup Godó i la Fundació Catalunya-La Pedrera per donar visibilitat a la recerca d’excel·lència que es realitza a Espanya. Des de La Vanguardia es realitza una preselecció dels estudis científics més rellevants duts a terme el 2017 al nostre país i els lectors trien els guanyadors. El treball més votat va ser l’encapçalat per José Luis Ortiz, de l’Institut d’Astrofísica d’Andalusia, del CSIC, que demostra que els planetes nans del sistema solar exterior poden tenir anells. El segon lloc va ser per Hugues de Riedmatten de l’Institut de Ciències Fotòniques per haver construït la primera xarxa de comunicació quàntica híbrida del món.

El tercer premi va recaure en Marc Claret, de l’IDIBAPS, i Antonio Zorzano, de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona, per haver identificat un petit grup de neurones en el cervell que es comuniquen amb el pàncrees per regular l’alliberament d’insulina, cosa que suposa un avanç en la comprensió de la diabetis tipus 2. Podeu trobar més informació sobre l’estudi a http://www.idibaps.org/actualitat/noticies/52627/ i sobre els premis a: http://www.lavanguardia.com/ciencia/20180410/442398485247/premio-vanguardia-de-la-ciencia-planetas-enanos-anillos.html

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.