Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 24 de abril de 2018

El Clínic viu un Sant Jordi intens


La Diada de Sant Jordi 2018 es va viure intensament a l’Hospital Clínic de Barcelona. La jornada va començar a primera hora del matí on diversos estudiants del Conservatori del Gran Teatre del Liceu van participar en la ‘Marató de Piano Sant Jordi 2018’ interpretant peces clàssiques al vestíbul principal de l’Hospital.

Al mateix vestíbul, s’hi va instal•lar un photocall mitjançant el qual els visitants, pacients i professionals de l’Hospital es podien fer fotos i compartir-les a les xarxes socials amb l’etiqueta #elClinicenamora.
L’acte institucional de la Diada de Sant Jordi va tenir lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i en el qual el director general de l’Hospital Clínic, Josep Maria Campistol va entregar els premis als guanyadors del concurs de micro-relats 2018. Els finalistes van ser Marta Digón i Carolina Bonilla i la guanyadora va ser la infermera de l’ICOGN, Roser Vinyals. L’acte va continuar amb al presentació de l’últim llibre de l’exconseller de Salut i president del Grup Municipal del PdeCat a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias ‘Tot el que no es volia dir’. La benvinguda de la presentació va anar a càrrec de la Dra. Meritxell Mollà.
Paral•lament a l’acte institucional, la comunitat d’investigadors pre-doctorals de l’IDIBAPS van poder recaptar fons per la campanya solidària per l’adquisició d’una cadira de rodes adaptada per la filla d’una de les professionals que treballen al Clínic. La recol•lecta va resultar ser un èxit ja que es van acabar de recollir els diners necessaris per a poder adquirir la cadira.
Al finalitzar l’acte, professionals de l‘Hospital i de la facultat van assistir al brindis i copa de cava per part de la direcció de l’Hospital i en el qual el Cor Clínic va presentar en primícia ‘La Cançó del Clínic’. Finalment, el Cor Clínic va interpretar diverses cançons en diversos espais de l’Hospital per fer arribar la música als pacients hospitalitzats. Durant tota la jornada d’ahir, tots els pacients ingressats al Clínic i a la Maternitat van rebre un llibre de regal i un punt de llibre on s’hi podia llegir el micro-relat guanyador.
La Diada va acabar a la Maternitat on el director mèdic, Antoni Castells, la Directora per a la persones, Pilar Varela i la directora d’infermeria, Gemma Martínez van poder brindar amb tots els professionals i desitjar-los una bona Diada de Sant Jordi.

Micro-relats 2018:
1. Roser Vinyals (guanyadora)
Se’l mira. Sembla cansada, però no li aparta la mirada. Absorta, no veu que he entrat a l’habitació. Ell dorm tranquil sobre el seu pit, la respiració pausada el bressola. Li acarona la maneta amb una delicadesa extrema, absoluta. Guardo el termòmetre i surto feliç, privilegiada: l’amor més nu, el més autèntic, concentrat en un gest ple de tendresa, en una carícia, en una escena.
2. Marta Digón (Finalista)
En Pep tenia visita amb el seu neuròleg. Va extreure el seu tiquet i s’hi va asseure. Estava tan concentrat en desxifrar la informació del seu tiquet alfanumèric que no es va adonar de la dona del seu costat. El codi ZL25T va sortir a la pantalla. Es va afanyar a anar a la porta 60. La dona del seu costat també.
-On va vostè? Aquest és el meu torn.
-Sí amor, per això estic amb tu.
3. Carol Bonilla (Finalista)
Et vaig conèixer per casualitat en una fugida per millorar la meva vida, intentant escapar d’allò que em feria i em feia petita. Els teus braços es van obrir, oferint-me una abraçada càlida que em va fer sentir com a casa. Has aconseguit que sigui una més d’aquest Clínic que enamora i ofereix la seva saviesa i el seu saber fer a tot aquell que ho necessita, sigui pacient, familiar o professional.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Etiquetes

    Els comentaris estan tancats.