Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 28 de març de 2018

Neix iNatal, la primera app sobre l’embaràs realitzada per experts en medicina maternofetal

Especialistes en medicina maternofetal del grup BCNatal (Hospital Clínic – Hospital Sant Joan de Déu) han desenvolupat iNatal, la primera app rigorosa i personalitzable per a embarassades amb pautes de nutrició i benestar basades en estudis científics per millorar la salut de la mare i del nadó. El Dr. Eduard Gratacós, director de l’Institut Clínic de Ginecologia i Obstetrícia (ICGON) i de BCNatal, i Àngel Font, director de l’Àrea d’Investigació i Estratègia de la Fundació Bancària “la Caixa”, van presentar l’app el passat 23 de març al Palau Macaya.

iNatal permet conèixer els temes més importants sobre l’evolució del nadó i la mare al llarg de les 40 setmanes d’embaràs i solucionar la majoria de consultes. L’app es basa en el web sobre l’embaràs amb el mateix nom, Inatal.org, però va un pas més enllà i permet guardar informació clara i intuïtiva sobre tot l’embaràs i possibilita la realització de consultes en fòrums moderats per especialistes en medicina maternofetal.

Nutrició i el benestar emocional, dos factors clau per a la salut fetal

L’aplicació constitueix una eina personalitzada per a dones embarassades que vulguin tenir un paper actiu durant els nou mesos de gestació. Entre les diferents possibilitats que ofereix, es pot trobar informació sobre alimentació i estrès, dos temes que preocupen a les futures mares i que la investigació ha demostrat que poden ser factors claus en la salut del futur nadó.

Té un programa nutricional individualitzat segons la setmana de l’embaràs dissenyat de forma conjunta per l’equip de recerca en medicina maternofetal Fetal R+D Research Center i investigadors i nutricionistes de l’equip de Risc Cardiovascular, Nutrició i Envelliment de l’IDIBAPS. També incorpora un programa d’introducció al Mindfulness que, mitjançant una sèrie de vídeos i àudios permet realitzar un plant de 10 sessions al llarg de 10 setmanes i anar veient la progressió. S’ha dissenyat conjuntament per l’equip de recerca en medicina maternofetal i els especialistas en programes basats en mindfulness l’Institut esMindfulness.

L’aplicació també permet seguir l’evolució del pes matern i del pes fetal al llarg de l’embaràs, portar un diari de l’embaràs i s’actualitza de forma automàtica cada setmana oferint un seguiment del desenvolupament del nadó i de l’evolució dels símptomes i sensacions habituals del embaràs.

És important remarcar que aquesta aplicació no constitueix cap eina de diagnòstic i no substitueix en cap cas les recomanacions i tractaments que defineixi el responsable mèdic de l’embaràs. L’app és gratuïta i està disponible en català per a dispositius iOS i Android. Ja s’està treballant en la versió en català, així com en una versió 2.0 amb més funcionalitats.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.