divendres, 23 de març de 2018

Inma Grau, seleccionada per l’HIMSS entre els 50 millors experts en TIC Salut d’Europa

Inma Grau, doctora en Societat de la Informació i el Coneixement per la UOC, ha estat recentment seleccionada per l’HIMSS Europe (Healthcare Information and Management Systems Society) com una de les 50 persones líders a Europa en l’àmbit de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en salut. La selecció comporta formar part de “Future50”, una comunitat que reuneix els 50 millors experts i consultors perquè col·laborin en la millora, la innovació i l’adaptació dels sistemes de salut als reptes actuals i futurs que plantegen les noves tecnologies. La iniciativa compta amb el suport tecnològic d’IBM Whatson Health.

Juntament amb la Dra. Grau, dins l’àmbit espanyol han estat seleccionats cinc experts més: Jordi Serrano Pons, fundador d’Universal Doctor i consultor de l’Organització Mundial de la Salut (OMS); Manuel Armayones, director de desenvolupament de l’eHealth Center i professor dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC); Jorge González, director de TICBioMed, associació empresarial de suport a la salut digital; el Dr. Joan Carles March, de la Escuela Andaluza de Salud Pública (EASP), i el Dr. Julio Mayol, director d’Innovació de l’Hospital Clínico San Carlos de Madrid. Tots ells han estat escollits per la seva excel·lència en, almenys, tres de les quatre àrees següents: millores pràctiques, impuls de la innovació i la transformació, millor atenció al pacient i experiències d’usuari, i lideratge.

La Dra. Grau és la responsable del projecte d’avaluació de mHealth a l’Hospital Clínic, que haurà de ser la base de l’Observatori mHealth Clínic, i membre del Grup de Treball d’Informació i Educació Terapèutica (GTIET) i dels projectes del Pla Estratègic del Clínic 2016-2020 “Estructuració de la participació dels pacients” i “Informació i Educació Terapèutica a Pacients, Familiars i Cuidadors”. En 2006 va ser la creadora i impulsora de forumClínic, una plataforma interactiva de pacients dirigida a augmentar la seva autonomia en salut mitjançant l’ús de les noves TIC, i que va ser pionera en el seu àmbit. Actualment, és també la creadora i directora de la Fundación iSYS, societat sense ànim de lucre que treballa per establir les millors pràctiques en comunicació en salut a internet i que és la impulsora dels “Premios Top20” i de la llista iSYScore a les millors app en salut.

HIMSS Europe

HIMSS Europe és la  branca europea de l’HIMSS, una organització internacional sense ànim de lucre que té com a principal finalitat promoure el millor ús de les tecnologies de la informació i els sistemes de gestió en l’àmbit de la salut i la indústria relacionada. És la societat més important a tot el món dedicada a les TIC en salut, i la seva actuació s’exten a tota la informació, coneixement i assessorament en aquesta matèria, amb l’organització integral i la innovació com uns dels eixos principals d’activitat.

 

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.