dimarts, 27 de març de 2018

El Servei de Cirurgia Cardiovascular del Clínic formarà els fellows de l’EACTS en Cures Intensives Postoperatòries de Cirurgia Cardiovascular


El servei de Cirurgia Cardiovascular del Clínic ha estat designat recentment per l’European Association for Cardio-Thoracic Surgery (EACTS) com a centre formador de la Beca Francis Fontan Fund de l’especialitat. A partir de 2019 i al llarg de quatre mesos, el/la fellow guanyador/a de la beca -un per any- rebrà una formació específica avançada en cures intensives postoperatòries de cirurgia cardiovascular a la Unitat de Cures Intensives (UCI) del servei, supervisada directament pels cirurgians, i s’afegirà als seminaris, a les classes de màster i a l’activitat clínica diària i wet-labs específics.


L’UCI del servei de Cirurgia Cardiovascular del Clínic es distingeix de la majoria d’unitats estatals i europees pel fet que són els mateixos cirurgians qui controlen les cures intensives postoperatòries del cor. Gràcies a aquest lideratge dels cirurgians, la mortalitat global de l’UCI es situa per sota del 2%, i fins i tot per sota de l’1% en les cirurgies electives (les que no són d’urgència), fet que la distingeix de la majoria d’unitats arreu del món.

En docència, el servei compta amb una llarga tradició en formació avançada i altament especialitzada en cirurgia cardiovascular per a metges especialistes, nacionals i internacionals, i és receptor de residents amb millor puntuació. Disposa d’un programa de formació global en l’especialitat per a estudiants internacionals, que fan una estada de tres anys després del MIR o equivalent, i recentment ofereix un Màster Universitari per la Universitat de Barcelona (UB) en cirurgia cardiovascular avançada i cures intensives postoperatòries.

La beca Francis Fontan Fund, finançada en la seva totalitat per l’EACTS, segueix un procés de selecció molt estricte i està altament reconeguda per la comunitat de cirurgians cardiovasculars en l’àmbit mundial. És per això que la designació del servei de Cirurgia Cardiovascular del Clínic com a centre formador d’aquests fellows representa el reconeixement per part dels col·legues cirurgians europeus a la seva llarga trajectòria de lideratge en les cures intensives postoperatòries.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.