Categories

Entrada publicada a:

dijous, 15 de febrer de 2018

Musclos solidaris a La Maroteca

El Restaurant La Maroteca ja porta gairebé dos anys donant 1 euro al Projecte Pulmó del Clínic per cada plat de musclos servit o quilo venut. De moment, les seves aportacions han permès que 9 tècnics i infermers del Servei d’Oncologia Radioteràpica puguin assistir a diversos cursos de formació continuada en temes relacionats al tractament i suport de pacients amb càncer.

Els propietaris de La Maroteca, l’Olga i l’Agustí, van decidir iniciar aquesta col·laboració arran de tenir un familiar seu atès pel sistema sanitari públic.

El Projecte Pulmó

El Projecte Pulmó és unan iniciativa solidària que sorgeix de la voluntat d’avançar en la millora de la docència i de la investigació per al tractament amb radioteràpia del càncer de pulmó a l’Hospital Clínic. El càncer de pulmó és la primera causa de mort per malaltia maligna en l’home al nostre país i està destinat en breu a ser-ho també en la dona, com ja passa a altres països d’Europa. Menys de la meitat de tots els pacients amb aquesta malaltia es detecten amb tumors operables, i tot i així una part important necessiten, a més, altres tractaments com la quimioteràpia. Per a la resta de pacients no operables la radioteràpia és l’únic tractament que pot arribar a ser curatiu.

El Projecte Pulmó vol conscienciar a la societat civil de la importància en invertir el màxim possible en el tractament del dia a dia per oferir l’última innovació o suport tecnològic als pacients.   

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.