Categories

Entrada publicada a:

dijous, 1 de febrer de 2018

L’Hospital Clínic coordinarà l’avaluació de la ventilació mecànica a domicili en pacients amb MPOC

El projecte “Catalan COPD Ventilation Register (CatCoVeR)”, liderat pel Dr. Joan Escarrabill, pneumòleg i director del Programa d’atenció a la Cronicitat de l’Hospital Clínic, ha obtingut l’ajut a la recerca de la Fundació Ramon Pla Armengol. L’objectiu és avaluar la ventilació mecànica a domicili dels pacients amb malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) a través d’un registre.

El registre ha de permetre fer una anàlisi de clústers de pacients i seguir-ne l’evolució. Aquest abordatge poblacional permet superar els problemes que plantegen els assajos clínics convencionals, especialment en el temps que es necessita per a seleccionar candidats i en la dificultat que té l’assaig per a representar el món real.

El Dr. Escarrabill comenta que el fet de disposar de l’ajut de la Fundació Ramon Pla Armengol permet explorar noves vies en el tractament de pacients i fer-ho de manera col·laborativa amb altres centres, “de forma que podem conèixer la casuística d’un espectre més gran de població”.

La Fundació Ramon Pla Armengol convoca anualment un ajut a la recerca en l’àmbit de les malalties respiratòries que és gestionat per la Fundació Barcelona Respiratory Network (BRN) i que compta amb la participació de revisors internacionals independents. El dia 18 de gener de 2018 es va fer entrega formal del premi corresponent a la convocatòria 2016.

BRN ha contribuït decisivament a impulsar aquest projecte i ha facilitat la col·laboració de diversos hospitals. El projecte CatCoVeR també compta amb la participació de professionals de l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital Vall d’Hebron, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital Arnau de Vilanova, l’Hospital del Mar, l’Hospital de Granollers, l’Hospital Parc Taulí, l’Hospital de Mataró i l’Hospital Josep Trueta, a més de l’Agència de Qualitat i Avaluacions Sanitàries (AQuAS) i la Universitat de Barcelona.

Més informació: http://brn.cat/catalan-copd-ventilation-register-catcover/

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.