divendres, 23 de febrer de 2018

El Clínic aplica un nou abordatge quirúrgic que permet les tiroïdectomies sense deixar cicatriu al coll

L’equip de Cirurgia General i Digestiva de l’Institut Clínic de Malalties Digestives i Metabòliques (ICMDM), coordinat pel Dr. Oscar Vidal, ha portat a terme les primeres tiroïdectomies (extirpació de la glàndula tiroide) endoscòpiques a través de l’aixella que es fan a l’Hospital Clínic,  un abordatge que evita les incisions al coll,  preservant així la integritat de la pell.

Actualment, la intervenció per extirpar la glàndula tiroide deixa unes cicatrius molt petites visibles al coll. Amb el temps, aquestes cicatrius acaben essent imperceptibles. Tot i així>, per a un determinat tipus de pacients, com poden ser persones joves o les que necessiten mantenir una estètica corporal inmillorable per motius professionals, axò no és suficient.

El nou abordatge és un procediment endoscòpic no robotitzat, amb uns estàndards de qualitat i seguretat excel·lents, que permet extirpar tumors de la glàndula tiroide de fins a 3 cm. Sota anestèsia general, s’accedeix a la cel·la tiroïdal a través de tres incisions de menys d’1 cm: dos practicats a l’aixella i una tercer a nivell de l’arèola mamària. Amb l’ajut de les eines endoscòpiques es procedeix seguidament a l’extirpació de la glàndula.

Fruit de la recerca i la formació

A finals de 2016, l’equip del Dr. Oscar Vidal va iniciar, amb altres centres hospitalaris de tot el món, un projecte internacional de formació en cirurgia de tiroides. Més tard, amb l’objectiu d’aconseguir i consolidar un nou tipus d’abordatge, es va iniciar l’experimentació en animals -en una primera fase- i en cadàvers -en una segona fase-. El resultat positiu d’aquest procés permet aplicar actualment al Clínic aquesta nova tècnica quirúrgica que ofereix un major confort, una millor qualitat i una major seguretat als pacients afectats de nòduls al tiroide.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.