Categories

Entrada publicada a:

divendres, 19 de gener de 2018

L’IDIBAPS participa en un projecte per desenvolupar nous tractaments selectius per a la malaltia de Crohn

L’IDIBAPS participa en el projecte europeu New Deal, centrat en el desenvolupament d’un nou tractament local i selectiu amb una millor eficàcia i perfil de seguretat pels pacients amb malaltia inflamatòria intestinal. En el projecte, finançat pel programa marc de recerca i innovació europeu Horizon 2020, hi participen 11 institucions de 5 països diferents. La Dra. Azucena Salas, investigadora de l’equip de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l’IDIBAPS, és una de les participants en el projecte.

La malaltia inflamatòria intestinal afecta a més de 3 milions de persones a Europa. Les formes més freqüents són la Malaltia de Crohn i la Colitis Ulcerosa, que són malalties cròniques immunomediades que poden afectar a adolescents i adults joves. Tot i el recent desenvolupament de nous fàrmacs un percentatge dels malalts no aconsegueixen controlar la seva malaltia de forma efectiva o perllongada.

El projecte New Deal, amb un pressupost de 6 milions d’euros, té per objectiu desenvolupar una novedosa estratègia basada en l’administració de RNA d’interferència (siRNA) que inhibeixi l’expressió de JAKs, importants cinases involucrades en la senyalització de citocines. Els siRNAs són administrats en nanopartícules lipídiques que s’espera permetin l’arribada i estabilitat dels siRNAs al teixit intestinal. “D’aquesta manera es pretén evitar la toxicitat sistèmica i els efectes adversos observats amb la l’administració d’altres immunosupressors”, explica Azucena Salas.

Les properes passes en el projecte se centren en la obtenció de dispersions estables de nanopartícules de lípid que siguin capaces de transportar els fragments de siRNA a les cèl·lules diana i determinar l’eficàcia del tractament administrat in vivo en models animals de malaltia inflamatòria intestinal.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.