Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 23 de gener de 2018

El projecte LuCAs (Lung Cancer Care Surveillance) es presenta en societat

El passat divendres 19 de gener,  en el marc de la Jornada sobre Atenció Multidisciplinària organitzada pel Cercle de Salut i la Societat Catalana de Gestió Sanitària, la Dra. Noemí Reguart, oncòloga de l’Hospital Clínic-IDIBAPS, va presentar el projecte LuCAs (Lung Cancer Care Surveillance), el nou model per l’atenció compartida del càncer de pulmó a l’Àrea Integral de Salut Barcelona Esquerra (AISBE), davant diversos professionals del sector.

El nou model, desenvolupat durant gairebé 1 any i mig, ha comptat amb la participació de més de 25 professionals de l’Hospital Clínic, de CAPSBE, de l’ICS i de MUTUAM, tots ells experts en el diagnòstic i el tractament del càncer de pulmó, tant en atenció primària com en cures d’infermeria i/o en l’atenció al final de vida.

LuCAs cerca millorar la continuïtat assistencial dels pacients amb càncer de pulmó de l’àrea de l’AISBE mitjançant un abordatge multidisciplinari i integral, facilitant l’atenció que necessitin els pacients en cada moment amb el recurs més adient. Per a això, es fa una valoració de la complexitat de cada cas utilitzant el model predictiu PALCOM (Palliative Care in Oncology) segons l’estudi del mateix nom dels doctors Albert Tuca i Aleix Prat, de l’Hospital Clínic, i de la Sra. Mònica Gómez-Martínez de l’AISBE, i l’articulació d’una pla d’intervenció integrat segons els resultats obtinguts.

En aquests moments, la implantació del projecte LuCAs es troba en fase pilot a quatre Àrees Bàsiques de Salut: (ABS) Casanova (2E), Borrell (2C) i Montnegre (4A i 4B) que cobreixen un total de 114.038 habitants (el 22% total de l’AISBE).

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.