Categories

Entrada publicada a:

dijous, 11 de gener de 2018

El Clínic va realitzar 245 trasplantaments l’any 2017

L’Hospital Clínic de Barcelona va realitzar el 2017 un total de 245 trasplantaments, any en què es va assolir un nou rècord de donacions que va permetre realitzar 1.106 trasplantaments a tot Catalunya. Així ho reflecteixen les dades recollides per la Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) que avui ha presentat el secretari general en funcions del Departament de Salut i director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira.

El Clínic encapçala la llista de centres catalans pel que fa als trasplantaments hepàtics, amb 58, i pancreàtics, amb 14. També s’hi van realitzar 154 trasplantaments de ronyó i 19 trasplantaments cardíacs.

Pel que fa a teixits, hi va haver 1.557 donants al Banc de Sang i Teixits (BST) de Catalunya, un 7,8% més que el 2016, dels quals es van obtenir 2.432 teixits. Al Clínic es van gestionar 301 donants.

Balanç de donacions i trasplantaments a Espanya

Avui també s’ha presentat el balanç de l’activitat de l’Organización Nacional de Trasplantes (ONT), que situa Espanya al capdavant en donacions i trasplantaments a nivell mundial. S’hi han realitzat 5.261 trasplantaments gràcies a 2.183 donants. Aquestes dades suposen sis donants i 14 trasplantaments diaris.

Segons les dades de la ONT, l’Hospital Clínic ha estat l’hospital amb una major activitat en trasplantaments renals de donant viu i en trasplantaments pancreàtics de l’estat.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.