dimarts, 5 de desembre de 2017

Les malalties infeccioses en el segle XXI, analitzades a Fòrum Salut Clínic

El passat 30 de novembre, el Dr. Alex Soriano, cap del servei de Malalties Infeccioses  de l’Institut Clínic de Medicina i Dermatologia (ICMiD), va ser el conferenciant convidat del cicle de conferències en salut Fòrum Salut Clínic, en el que va parlar de les malalties infecciones en el segle XXI a un públic que omplia la sala Farreras Valentí de l’hospital. La conferència del Dr. Soriano s’emmarca dins la Marató TV3 d’enguany, que estarà dedicada precisament a aquest tipus de malalties.

Les malalties infeccioses són una de les causes més freqüents de sol·licitud d’atenció mèdica, tant en els centres d’atenció primària (CAP) com en els hospitals. Es poden manifestar en diversos òrgans i sistemes corporals, com pot ser l’aparell digestiu, el respiratori, el nerviós, el reproductor, etc, i en ocasions també invaeix tot el cos (sèpsia). Com informa el Dr. Soriano, les més comuns són les gastrointestinals, respiratòries i les urinàries.

La causa de les malalties infeccioses es troba en els microorganismes, que invaeixen i proliferen dins el cos; entre ells s’hi poden trobar els virus, els bacteris, els protozous o els fongs. Aquests microorganismes originen malalties com l’hepatitis, la sida, la meningitis, la bronquitis, la pulmonia, la tuberculosi, la sèpsia.  Es calcula que una de cada tres persones al món mora per causa d’una malaltia infecciosa, i els experts calculen que poden ser la causa de la mort de fins a 10 milions de persones en les propera dècada.

Quins són els símptomes, com s’adquireixen i es transmeten els microorganismes causants de les diverses malalties infeccioses, quines eines compta la medicina actual per a tractar-les i el problema que representa la cada vegada major resistència d’aquests microorganismes als tractaments farmacològics, van ser altres punts tractats pel Dr. Soriano davant d’un públic ben atent.

Seguidament a la conferència, es va obrir el torn de preguntes dels assistents, després del qual es va presentar la propera conferència del cicle Fòrum Salut Clínic, que tractarà del trasplantament de fetge a càrrec de Dr. Miquel Navasa, i que serà el proper dia 25 de gener de 2018.

 

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.