Categories

Entrada publicada a:

divendres, 1 de desembre de 2017

Frenar les noves infeccions, el repte en la lluita contra el VIH

L’Hospital Clínic de Barcelona i l’IDIBAPS s’adhereixen a la commemoració del Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA que se celebra cada 1 de Desembre. El Clínic-IDIBAPS és referent en l’abordatge integral de la malaltia, tant des de la vessant assistencial com en la de recerca. Es participa i es coordinen nombrosos projectes de recerca que tenen per objectiu avançar en el control i en el tractament de la malaltia des de la vessant clínica (noves molècules i estratègies de tractament), bàsica (vacunes preventives i profilàctiques) i social. En aquest sentit, es busquen noves modalitats de control del pacient mitjançant aplicacions per a dispositius mòbils i programes de prevenció.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), 37 milions de persones del món viuen amb el VIH i hi ha més de 2 milions de noves infeccions cada any. En l’actualitat i quan es compleixen 30 anys de la publicació dels primers assaigs clínics amb fàrmacs  antirretrovirals, arribem a aquest primer de desembre amb dues notícies. Per una banda, tot i que la infecció pel virus de la SIDA (VIH) no es pot curar, ara es disposa d’opcions terapèutiques eficaces ben tolerades i de fàcil administració per inhibir la replicació del VIH. Així s’evita la progressió de la malaltia en la persona infectada i el contagi a altres persones. D’altra banda, malgrat els avenços, continuen apareixent un gran nombre de noves infeccions: cada any n’hi ha 3.000 de noves a Espanya  i 800 a Catalunya.

A la Unitat de VIH-SIDA del Clínic, dirigida pel Dr. Josep Mallolas, s’atenen i es tracten 5.000 pacients infectats per VIH, als que cada any se sumen 200 persones de nova infecció. “Cal fer un esforç conjunt per identificar les persones infectades no tractades per a que puguin accedir a tractaments per a controlar la infecció. Si a més, implementem estratègies de prevenció de la infecció, aconseguirem un control real sobre l’epidèmia”, explica el Dr. Josep Mallolas, cap de la Unitat de VIH-SIDA de l’Hospital Clínic i del grup de recerca en SIDA i Infecció per VIH de l’IDIBAPS.

Comparteix aquesta entrada

 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter
 • email
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

  Etiquetes

  , ,

  Els comentaris estan tancats.