Categories

Entrada publicada a:

dijous, 16 de novembre de 2017

Professionals del Clínic participen en el I Congrés SEPAR de Pacients Respiratoris

El passat dia 28 d’Octubre es va celebrar el I Congrés SEPAR de Pacients Respiratoris a l’Hotel Barceló Sants de Barcelona, una iniciativa organitzada per la Societat Científica SEPAR conjuntament amb 13 associacions de pacients respiratoris.

Els temes del congrés, definits a proposta de les associacions, van tractar-se en un total de 3 Simposiums i 3 tallers compartits entre professionals de la salut i pacients. Es va discutir sobre els drets sociosanitaris dels pacients, l’equitat en l’atenció, l’accés als medicaments i la recerca en salut. Van ser especialment exitosos els tallers de salut emocional, oxigenoteràpia i activitat física, a més del concurs d’inhaladors organitzat per a tots els participants. També es va dedicar una part de la jornada a les presentacions dels treballs que les associacions de pacients duen a terme actualment.

Els directors del congrés han estat la Dra. Carme Hernández, infermera del Dispositiu transversal d’Hospitalització a Domicili i el Dr. Eusebi Chiner, de l’Hospital Universitari Sant Joan d’Alacant. També hi han participat el Dr. Joan Albert Barberà, cap del Servei de Pneumologia del Clínic, les infermeres Núria Seíjas i Mariana Román, del Dispositiu transversal d’Hospitalització a Domicili, el Dr. Joan Escarrabill, responsable del Programa d’Atenció a la Cronicitat i 14 pacients amb patologia respiratòria crònica tractats al Clínic. El Congrés ha tingut una gran participació, amb 280 persones inscrites.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.