Categories

Entrada publicada a:

divendres, 3 de novembre de 2017

Investigadors de l’IDIBAPS guanyen el premi Magna cum Laude en el Congrés Europeu de Ressonància Magnètica

Investigadors de la Unitat d’Imatge per Ressonància Magnètica Experimental 7T de l’IDIBAPS han guanyat el premi Magna cum Laude a la millor comunicació que atorga la Societat Europea de Ressonància Magnètica en Medicina i Biologia (ESMRMB). Ha estat durant el Congrés bianual que va celebrar la societat a Barcelona el passat mes d’octubre. El treball l’ha coordinat Guadalupe Soria i el primer signant és Raúl Tudela.

En aquesta comunicació els investigadors han demostrat que hi ha diferències en les xarxes funcionals del cervell entre rates sanes i un model de rata específic per a l’estudi de la malaltia d’Alzheimer que desenvolupa de forma progressiva les característiques patològiques de la malaltia. Per fer-ho, han utilitzat l’aparell de ressonància magnètica de 7 Tesla del que disposa la Unitat i que té una major resolució que els que es fan servir assistencialment –que acostumen a ser de 1.5T o 3T -. A més, també han vist que hi ha una diferent evolució de les xarxes funcionals entre els dos grups al llarg del temps. “Aquesta troballa obre la porta a la utilització de biomarcadors d’activació funcional específics per a la detecció precoç de l’Alzheimer, abans que apareguin els símptomes cognitius”, explica Guadalupe Soria.

En total, l’equip de la Unitat d’Imatge per Ressonància Magnètica Experimental 7T ha presentat 5 comunicacions en aquest congrés, que s’emmarquen en projectes FIS i de la Marató de TV3 coordinats per la Dra. Soria.

Foto: D’esquerra a dreta, Raúl Tudela, Guadalupe Soria, Rui Simões, Xavier López Gil, Emma Muñoz Moreno

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.