dilluns, 9 de octubre de 2017

Elías Campo ingressa a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

El Dr. Elías Campo, director de Recerca de l’Hospital Clínic, de l’IDIBAPS i de la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica, ha ingressat a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC) com Acadèmic Numerari. L’acte de recepció va tenir lloc ahir, diumenge 8 d’octubre, en una sessió pública extraordinària a la seu de la Reial Acadèmia de Medicina, en la qual el Dr. Campo va llegir el discurs “L’anatomia Patològica, una visió integradora de la malaltia des del microscopi fins al genoma”. El discurs va ser respost per l’acadèmic numerari Antoni Cardesa.

El Dr. Campo, que també és catedràtic de la Universitat de Barcelona, ha co-liderat amb el Dr. Carlos Lopez-Otín els estudis de seqüenciació completa del genoma de la leucèmia limfàtica crònica i l’epigenoma d’aquesta malaltia (canvis del material genètic i les seves proteïnes reguladores). La leucèmia limfàtica crònica és la leucèmia més freqüent als països occidentals, amb més de mil nous pacients diagnosticats cada any a Espanya. Aquests estudis, amb la seqüenciació dels genomes de les cèl·lules normals i tumorals de més de cinc-cents pacients, han suposat una fita en la recerca genòmica sobre el càncer.

El Dr. Campo ha estat president de l’Associació Europea d’Hemopatologia i actualment és membre del Comitè de Govern del Consorci Internacional del Genoma del Càncer, i forma part de l’equip editor de la OMS per la Classificació de les Neoplàsies Hematològiques. El Dr. Campo també va ser distingit amb el Premi Nacional de Recerca 2013, un guardó institucional impulsat per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, i amb el Premi Rey Jaime 2016 d’Investigació Mèdica.

Comparteix aquesta entrada

 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter
 • email
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

  Etiquetes

  ,

  Els comentaris estan tancats.