divendres, 20 de octubre de 2017

El Clínic treballa en la millora de la comunicació al pacient, familiar o cuidador, i en la formació als professionals


Continua la feina engegada pel Projecte Transversal en Informació i Educació Terapèutica, en el què professionals de diferents àmbits de l’hospital i també d’atenció primària estan treballant en la millora de la informació que es facilita als pacients, familiars o cuidadors, així com en la millora dels programes d’educació terapèutica. El projecte vol així ampliar l’experiència acumulada i les activitats que des de fa anys es desenvolupen a cada Institut, juntament amb les què des del 2013 desenvolupa de manera transversal el Grup de Treball d’Informació i Educació Terapèutica (GTIET), en estreta col·laboració amb totes les accions que en paral·lel s’estan generant per estructurar la participació del pacient.

En la segona reunió del projecte, que s’engloba en l’àmbit de Pacients de NUCLI – Pla Estratègic 2016-2020, la vintena de professionals participants van aportar noves propostes i idees per avançar en els diferents subprojectes plantejats: recomanacions a l’alta i interacció amb atenció primària, activitats i programes de formació presencial i en línia, i la formació de professionals i la recerca en educació terapèutica. El focus del projecte es posa, tant en la millora de la qualitat de la informació i els materials que s’empren en la interacció amb el pacient, com en la introducció de noves eines de comunicació i formació.

En relació a la formació dels professionals, el dia 5 d’octubre va començar el IV Curs d’Informació i Educació Terapèutica a la Cronicitat,  dirigit a professionals de la salut implicats en el tema, tant de l’hospital com de l’assistència primària.

Save

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.