Categories

Entrada publicada a:

divendres, 20 de octubre de 2017

Barcelona acull el XII International Meeting on Therapy in Liver Diseases

Barcelona va acollir el passat mes de setembre el XII International Meeting on Therapy in Liver Diseases, organitzat per el Servei d’Hepatologia de l’Hospital Clínic-IDIBAPS i en aquesta edició hi van assistir més de 550 metges de tot el món. Durant la reunió es va retre homenatge al Dr. Joan Rodés, en reconeixement al seu llegat.

El meeting va estar estructurat en diferents simposia que van tractar sobre hepatitis B crònica, l’hepatitis C, l’esteatohepatitis no alcohòlica, les complicacions de la cirrosi i les complicacions agudes en insuficiència hepàtica crònica, i el diagnòstic i tractament dels tumors del fetge. També hi va haver 2 seccions dedicades als avenços en la hipertensió portal i el trasplantament hepàtic. Entre els conferenciants hi havía figures destacades de la Hepatologia mundial com ara els Drs. Patrick Kamath (Mayo Clinic, USA), Henry L Chan (Hong Kong,China), Tom Karlsen (Oslo, Noruega), Laurent Castera (Paris, França), Arun Sanyal (Richmond,USA), Norah Terrault (San Francisco, USA), i Morris Sherman (Toronto, Canada).  El meeting va ser organitzat per els Drs.  Miquel Navasa, Jordi Bruix, Xavier Forns, Juan Carlos Garcia-Pagan i Pere Ginès del Servei d’Hepatologia del Clínic.

Aquesta meeting ha aconseguit el reconeixement per part dels metges que hi assisteixen, que la qualifiquen com la reunió en la que es rep la millor i més completa informació sobre les principals àrees de la malaltia hepàtica.

Homenatge al Dr. Joan Rodés

A la reunió també es va retre homenatge al Dr. Joan Rodés. Els dos oradors convidats van ser els professors Dominique Valla, de l’Hospital de Beaujon (França), i Flair Carrilho, de l’Hospital das Clínicas de Sao Paulo (Brasil). El Dr. Rodés va ser l’impulsor d’aquesta reunió l’any 1995, que s’ha celebrat cada dos anys des d’aleshores

Dominique Valla va parlar sobre la influència del Dr. Rodés en l’hepatologia europea dels darrers 50 anys i de com va ser motor per impulsar i promoure la recerca en aquest àmbit. La segona xerrada va anar a càrrec de Flair Carrilho que va ser el primer fellow de recerca de la Unitat d’Hepatologia del Clínic a principis dels 70, establint una relació duradora entre el Clínic i l’Hospital das Clínicas de Sao Paulo. Com a resultat de la seva confiança, molts metges joves de tota Amèrica Llatina han seguit els seus passos i han fet una estada de recerca a l’hospital.

Aquestes xerrades es van intercalar amb la interpertació d’algunes de les peces musicals preferides del Dr. Rodés per part de Carles Hoyoon, a la guitarra, i Guillem Pareja, al violoncel. La vídua del Dr. Rodés, Paula Torrontegui, va estar present a l’homenatge i, al final, en el moment dels aplaudiments, se li va lliurar un ram de flors.

 

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.