dilluns, 21 de agost de 2017

Surt publicada l’obra monogràfica d’actualització “Avances en Miopatías Inflamatorias”

Els Drs. Josep M. Grau i José Milisenda, del servei de Medicina Interna, i Sergio Prieto, del servei de Malalties Autoimmunes del Clínic, i el Dr. Albert Selva-O’Callaghan de l’Hospital Vall d’Hebrón, són els editors de la nova monografia “Avances en Miopatías Inflamatorias” que ha publicat l’editorial Marge Médica dins la col·lecció “Avances en Enfermedades Autoinmunes Sistémicas” que dirigeix el Dr. Ricard Cervera, cap del servei de Malalties Autoimmunes del Clínic-IDIBAPS.


Les miopaties inflamatòries idiopàtiques -és a dir, que no tenen una causa aparent- són quatre malalties que es caracteritzen per presentar debilitat i inflamació muscular des del punt de vista histològic: la dermatomiositis, la polimiositis, la miositis amb cossos d’inclusió en la seva forma esporàdica, i la miositis necrosant inmunomediada. Són potencialment tractables, a diferència d’altres malalties musculars, però encara no es coneix bé la seva fisiopatologia ni els desencadenants del procés inflamatori muscular. Alguns experts proposen la possibilitat de què hi puguin intervenir factors genètics i ambientals regulant la resposta immune.

L’obra ara publicada aborda les miopaties inflamatòries idiopàtiques de forma integral, amb el propòsit d’oferir als especialistes la possibilitat d’actualitzar els seus coneixements en aquestes malalties. Així, els autors revisen aspectes rellevants com l’associació miositis-càncer, la participació pulmonar en les miositis, el valor de les proves d’imatge en la diagnosi, els nous autoanticossos, la tècnica i els errors d’interpretació de les biòpsies musculars o la aproximació terapèutica.

Actualment, les prescripcions terapèutiques existents per a aquestes malalties es basen en petites sèries de casos, degut a la manca d’assajos clínics aleatoritzats. És per aquest motiu que l’edició d’obres com la monografia que aquí es presenta adquireix una gran importància en la seva especialitat.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.