dijous, 3 de agost de 2017

Música contra el càncer de mama al II “Music for Cancer Tribute”

Dissabte 21 de juliol es va celebrar, a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, la segona edició del concert benèfic “Music for Cancer Tribute”, organitzat per la Fundación iSYS per impulsar la millora de l’app Xemio, una eina d’acompanyament i informació a les dones amb càncer de mama en la que hi contribueix, entre d’altres, el servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic.

En el transcurs del concert es van lliurar tres “Tributes“: “Recerca Oncològica“a Aleix Prat, cap del servei d’Oncologia Mèdica i investigador IDIBAPS en genòmica del càncer; el de “Cura de les Persones” a Anna Perez, infermera i creadora de la Fundació d’Atenció a la Dependència (FAD) de l’Hospital Sant Joan de Déu; i el “Tribute Defensa dels Pacients” a Susana Koska, activista, actriu i autora del llibre autobiogràfic “Tópico de Cáncer”.

En l’edició d’enguany hi van participar, de forma desinteressada, un cartell de reconeguts intèrprets i músics, com Anna Bertran (presentadora) “Les crisàlides”: Sabina Witt  (cantant de jazz i pianista) & Manel Fortià (contrabaix), Víctor Mirallas (cantant de jazz), Mercedes Gancedo (soprano), Paula Sánchez Valverde (soprano), Laura Vila (mezzosoprano), Xavier García Cardona (pianista), i La Sant Andreu Jazz Band, amb Joan Chamorro (director).

Què és Xemio?

Les dones amb càncer de mama tenen una gran necessitat d’informació durant les quimioteràpies i altres tractaments farmacològics. És per això que, des de l’experiència, neix Xemio per ajudar a aquestes pacients quan són a casa, en dos vessants: social, amb la creació d’un entorn virtual de trobada, debat, suport i acompanyament, que contingui notícies i continguts confiables i d’actualitat, creats per especialistes oncòlegs implicats en el projecte; i tecnològic, amb el desenvolupament d’una “app” o aplicació per a mòbils per oferir informació de qualitat, acompanyament durant el procés, funcionalitats d’ajut a l’assistència dels professionals mèdics i dades per a la recerca en càncer.

Xemio es finança integrament d’accions de micromecenatge, de subvencions, donacions, beques i l’organització d’actes solidaris com el concert “Music For Cancer Tribute”. Té el recolzament de l’associació de pacients Grup Àgata.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.