divendres, 14 de juliol de 2017

Transplant Biomedicals, premi a la millor iniciativa empresarial

El dimecres 5 de juliol el Castell de Montjuïc va acollir el lliurament dels premis de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (aijec). El Premi a la Millor Iniciativa Empresarial va recaure en Transplant Biomedicals, la companyia sorgida de l’IDIBAPS-Hospital Clínic de Barcelona que desenvolupa un nou dispositiu mèdic per a la preservació i transport d’òrgans per a trasplantaments.

El jurat ha valorat “els beneficis que aquesta tecnologia pot aportar a la societat i com es podran capgirar les estadístiques, arribant a duplicar la supervivència dels òrgans trasplantats i reduint fins a quatre vegades els danys que pateixen durant aquest procés”.

Transplant Biomedicals és una spin-off de l’IDIBAPS creada el 2014 fruit de la recerca en trasplantament d’òrgans de la institució. La van crear la Dra. Carmen Peralta, el Dr. Jordi Gracia-Sancho i la Dra. Anna Novials i desenvolupa una innovadora tecnologia que redueix el dany per isquèmia durant més temps, de manera que evita lesions en els òrgans i augmenta, per tant, la viabilitat dels empelts.

En l’actualitat, el transport i la conservació d’òrgans es realitzen principalment en neveres isotèrmiques comuns (tipus picnic), i no hi ha cap mecanisme que preservi en condicions òptimes l’òrgan des de l’extracció fins a la implantació. Això comporta una baixa eficàcia i per tant un increment de la despesa a mitjà i llarg termini per als sistemes nacionals de salut.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.