Categories

Entrada publicada a:

dijous, 13 de juliol de 2017

L’ICEMEQ col·labora amb l’AQuAS en la creació de l’eina de suport a les decisions sobre l’artrosi de genoll

L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, l’AQuAS, ha publicat recentment, dins el projecte “Decisions Compartides“, l’eina web dedicada a l’artrosi de genoll titulada “Decisions Compartides en l’artrosi de genoll“. Els continguts s’han creat amb l’estreta col·laboració del grup d’investigació del Clínic sobre “Resultats en salut en patologies de l’aparell locomotor” (RESPAL), format per Montse Núñez, Luis Lozano, Josep M. Segur i Sergi Sastre, de l’Institut Clínic d’Especialitats Mèdiques i Quirúrgiques (ICEMEQ). També, hi han col·laborat Esther Núñez, del’Institut Català de la Salut (SAP Suport al Diagnòstic i al Tractament) i Joan Escarrabill, director del Programa d’Atenció a la Cronicitat del Hospital Clinic. El disseny de les il·lustracions ha anat a càrrec de E. Titos.

La artrosi de genoll és una de les malalties cròniques més comunes, amb una prevalença del 10,2% i amb una distribució variable entre sexes i per grup d’edat. Cursa amb dolor i incapacitat funcional, la qual cosa disminueix l’autonomia i la qualitat de vida de les persones afectades, i causa a més un gran impacte econòmic en les societats occidentals. Amb aquesta eina web de suport a les decisions, l’AQuAS vol ajudar als ciutadans i als pacients a col·laborar amb el seu metge a l’hora d’escollir el tractament més adient per a, en aquest cas concret, l’artrosi de genoll.

En l’eina s’ofereix àmplia informació referent a aquesta patologia, als tractaments farmacològics i no farmacològics disponibles, així com les solucions quirúrgiques. També, enllaços d’interès, eines de comparació de tractaments i un registre de testimonis, exposat tot de forma molt clara i entenedora. Els continguts són responsabilitat de l’AQuAS.

Per saber més:

Projecte decisions compartides: http://decisionscompartides.gencat.cat/ca/inici/
Eines de decisió compartida sobre l’artrosi de genoll: http://decisionscompartides.gencat.cat/ca/decidir-sobre/artrosi_genoll/testimonis/

Save

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.