Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 3 de juliol de 2017

La comunicació amb els pacients, a Fòrum Salut Clínic

El Dr. Joan Escarrabill, responsable del Programa d’Atenció a la Cronicitat, va ser l’encarregat d’explicar a l’audiència que va assistir al cicle de conferències Fòrum Salut Clínic del passat dijous 29 de juny la manera com l’Hospital Clínic s’enfronta al repte d’aconseguir una bona comunicació entre professionals i pacients.

La comunicació és el base del procés assistencial“. Aquest és el principal motiu, en paraules del Dr. Escarrabill, que porta el Clínic a donar una gran importància a la comunicació amb els pacients. Durant la conferència es va posar èmfasi en la necessitat d’avançar cap a nous paradigmes en allò referent a la comunicació, cap a  sistemes que possibilitin la presa de decisions compartides. Hi ha ocasions en què la decisió mèdica que cal prendre és molt clara, però n’hi ha d’altres en què es pot arribar a aplicar un tractament o practicar una operació de forma compartida entre professionals i pacients. Però per poder fer-ho calen eines que permetin que els pacients es puguin crear una opinió i actuar en conseqüència.

L’eina que ho permet és la informació. “Però la informació“, segons del Dr. Escarrabill, “no és donar moltes dades, sinó que és empoderar, és promoure habilitats i coneixement i adaptar-se al receptor. Moltes vegades, donem un excés d’informació en poc temps“.

Per tal de poder millorar en la comunicació cap als pacients, l’Hospital Clínic va posar en funcionament el Grup de Treball sobre Educació i Informació Terapèutica (GTIET). “Hem millorat molt quan hem incorporat pacients en aquest grup de treball“, diu el Dr. Escarrabill. La incorporació de pacients ha permès a l’hospital poder preguntar i saber quines són les seves inquietuds: “Els pacients generalment ens diuen que estan molt satisfets, però que hi ha coses a millorar. Quan sents aquest “però” és quan veus oportunitats de millora“, diu el doctor, i afegeix que “no té sentit anar preguntant si al final no pots dir que has canviat alguna cosa per millorar“.

 

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.