Categories

Entrada publicada a:

dijous, 27 de juliol de 2017

Celebrada la primera edició del curs CRISH que proporciona eines per promoure la innovació a través de la participació

La setmana passada va tenir lloc el pilot del curs Co-Creating Innovative Solutions for Health (CRISH), organitzat per un consorci liderat per l’Hospital Clínic, ISGlobal i la Universitat de Barcelona, amb la participació de l’Imperial College London, Universitat de Grenoble, IrsiCaixa, IESE, Fundació La Caixa i l’AQuAS. El curs s’emmarca en un projecte del mateix nom finançat per l’European Institute of Innovation and Technology (EIT-Health, subvenció nº17428), coordinat pel Dr. Joan Escarrabill, director del Programa d’Atenció a la Cronicitat del Hospital Clinic i el Dr. Sergio Villanueva i la Sra. Anne-Sophie Gresle d’ISGlobal.

El curs te dos objectius principals. El primer, proporcionar conceptes teòrics, habilitats i eines fonamentals per a la co-creació i el co-disseny de projectes de recerca i innovació en salut. Els segon, promoure el treball interdisciplinar amb tots els actors implicats en la recerca i innovació en salut: professionals sanitaris, investigadors, gestors, empreses i pacients. Mitjançant aquest objectius, CRISH aspira a accelerar els processos de transferència de coneixement.

El punt de partida del curs és la constatació que la recerca i innovació responsables (RRI: responsbile research & innovation) i l’avaluació de l’experiència del pacient tenen un objectiu comú: identificar necessitats no cobertes per generar preguntes de recerca o identificar oportunitats de millora del procés assistencial. A més a més, aquestes aproximacions comparteixen metodologies per identificar les necessitats: la co-creació, que promou la participació de tots els implicats, i l’empreneduria, que ha d’ajudar a passar a l’acció.

En aquesta edició han participat quatre pacients, quatre clínics i cinc investigadors. El curs va tenir una durada de tres dies i l’avaluació realitzada per part dels assistents i dels organitzadors ha de permetre estandarditzar un producte educatiu replicable internacionalment.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.