Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 17 de juliol de 2017

Barcelona i Madrid s’alien en un programa de seminaris científics d’excel·lència en Hepatologia

L’Institut d’Investigació Sanitària Gregorio Marañón (IiSGM) de Madrid i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) de Barcelona han creat un programa conjunt de seminaris científics sobre investigació bàsica i translacional en hepatologia.

El programa, denominat LiverSeminars (http://liverseminars.eu), s’iniciarà a partir de setembre de 2017 i acollirà els científics internacionals més prestigiosos en el camp de la Hepatologia. Els seminaris es realitzaran un cop al mes, de forma alternativa a la seu de l’IDIBAPS a Barcelona i a la del IiSGM a Madrid, amb retransmissió en directe a la institució que no aculli presencialment el seminari.

LiverSeminars ha comptat amb el suport de Gilead Sciences, el Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa sobre Malalties Hepàtiques i Digestives (CIBEREHD) i l’Associació Espanyola per a l’Estudi del Fetge (AEEH).

La iniciativa, ideada i co-dirigida pels Drs Jordi Gracia de IDIBAPS i Rafael Bañares del IiSGM, està dissenyada com una nova proposta educativa destinada a millorar la investigació translacional en el camp de la Hepatologia a Espanya. Per això, el contacte amb l’expert no es limitarà només al seminari: el programa també busca crear noves sinergies científiques; cada orador passarà tot el dia a la Institució amfitriona on tindrà l’oportunitat de reunir-se amb equips de recerca locals.

La primera conferència serà el dimecres 13 de setembre a les 16:00, a càrrec de Frank Tacke, de l’Hospital Universitari Aachen, a Alemanya, i tractarà sobre els macròfags hepàtics en les malalties del fetge.

En posteriors seminaris ponents d’Europa i Estats Units tractaran sobre les últimes investigacions en cirrosi, hepatocarcinoma o estatosis, entre d’altres temes.

Obert a la resta de centres de recerca

El programa està obert a investigadors de qualsevol institució espanyola. Els grups de recerca (independentment del centre d’origen) interessats en reunir-se amb l’expert convidat poden sol·licitar-ho a través del web: http://liverseminars.eu

Els auditoris en els quals se celebraran els seminaris també estaran oberts a tota la comunitat investigadora de la seva àrea d’influència geogràfica. Finalment, els enregistraments dels LiverSeminars estaran disponibles a la mateixa web.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.