Categories

Entrada publicada a:

dijous, 29 de juny de 2017

Sara Llufriu rep un del Ajuts Merck de Recerca 2017 per un projecte sobre rehabilitació cognitiva en Esclerosi Múltiple

Sara Llufriu, cap del grup Imatge avançada en malalties neuroimmunològiques de l’IDIBAPS, ha rebut un dels Ajuts Merck de Recerca 2017 que concedeix la Fundación Merck Salud. Ha estat pel projecte titulat “Rehabilitació cognitiva i plasticitat cerebral a l’Esclerosi Múltiple: avaluació a través d’un assaig clínic aleatoritzat i controlat”. La cerimònia d’entrega dels ajuts va tenir lloc al Teatre Real de Madrid el passat 22 de juny.

Les alteracions cognitives són freqüents a l’esclerosi múltiple (EM) i afecten de forma negativa l’autonomia i qualitat de vida dels pacients. “La rehabilitació cognitiva podria millorar el rendiment cognitiu però l’evidència que tenim sobre la seva eficàcia és baixa degut als problemes metodològics dels estudis” explica Sara Llufriu.

L’estudi premiat per la Fundación Merck Salud proposa dur a terme un estudi, en forma d’assaig clínic, sobre rehabilitació cognitiva en pacients amb Esclerosi Múltiple. Està previst que hi participin 80 persones amb Esclerosi Múltiple de set Unitats catalanes i 40 voluntaris sans. L’objectiu és demostrar els beneficis d’un tractament rehabilitador, que consisteix en un entrenament amb tasques que tenen una progressió en la seva dificultat, enfront d’un entrenament estàtic amb una intensitat baixa. A més, gràcies a la utilització de tècniques de ressonància avançada permetrà conèixer els canvis en les xarxes neuronals induïts per l’entrenament cognitiu, i per tant, profunditzar en el coneixement de la plasticitat cerebral.

Demostrar l’eficàcia d’aquest programa de rehabilitació cognitiva permetrà comptar amb una eina terapèutica de gran valor per contrarestar la disfunció cognitiva, un símptoma de la malaltia amb gran impacte personal i social, pel que no disposem actualment de bones alternatives terapèutiques”, afirma Llufriu.

Sara Llufriu ha rebut per aquest mateix projecte el”Premi Fundació Beca Societat Catalana de Neurologia”.

Ajuts Merck de recerca 2017

En l’edició d’aquest any, la Fundación Merck Salud ha destinat 210.000 euros a finançar un total de 7 projectes de recerca clínica, de les prop de 200 propostes presentades. La selecció dels projectes guanyadors l’ha realitza un jurat format per representats de societats científiques espanyoles i personalitats de rellevància científica en les àrees de recerca que són objecte de la convocatòria: Alergologia, Càncer de cap i coll, Càncer colorrectal, Càncer de pulmó, Esclerosi Múltiple i Fertilitat.

 

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.