dimarts, 20 de juny de 2017

Èxit en la Jornada Infermera del Programa de Cribratge de Càncer de Còlon i Recte

Organitzada per l’Oficina Tècnica del Programa i amb la col·laboració del Pla Director d’Oncologia, el passat 9 de juny es va celebrar la Jornada d’Infermeria de Cribratge de Càncer de Còlon i Recte, que tenia com a objectiu compartir coneixement, experiències i iniciatives per a millorar la pràctica infermera en el marc del Programa. Entre els 130 assistents hi havia tant personal infermer de les diverses unitats de cribratge de Catalunya com també professionals d’àltres àmbits interessats en el Programa. L’acte va tenir lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, amb el patrocini de les empreses Norgine i Palex.

A Catalunya, El Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte va iniciar la seva activitat el 2000 i està va dirigit a homes i dones d’entre 50 i 69 anys. Qui participa en el Programa realitza una senzilla prova de cribratge que consisteix en detectar sang oculta en femta. En la majoria de casos no es troba sang en la prova i la persona tornarà a ser convidada a participar en el cribratge al cap de 2 anys; si es troben restes de sang a la mostra, es recomana realitzar una colonoscòpia diagnòstica.

Es preveu que el Programa arribi a tota la població catalana en edat de ser cribrada al llarg del 2017. Per assolir aquest objectiu, s’ha comptat amb la incorporació de nous professionals sanitaris, molts dels quals infermeres i infermers que atenen i segueixen als participants amb resultat positiu en la prova de cribratge.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.