Categories

Entrada publicada a:

divendres, 23 de juny de 2017

El Clínic participa en el projecte CIPSEC com a infraestructura pilot del sector salut

Els passats dies 12-14 de juny va tenir lloc la 3ª Assamblea General del projecte CIPSEC (Enhancing Critical Infraestructure Protection with innovative SECurity framework), en el que el Clínic, a través de la Direcció d’Infraestructures i Enginyeria Biomèdica, hi participa com a pilot en el sector salut sota la coordinació dels enginyers Ferran Rodríguez, cap d’Equipament i Enginyeria Biomèdica, i Manel Sanz, responsable d’Enginyeria Biomèdica, amb el suport de Paco Sánchez com a responsable de xarxes i comunicacions. L’objectiu del projecte és la creació d’una plataforma innovadora de gestió informàtica amb la capacitat de treballar de manera integrada amb les eines existents al mercat, dissenyades específicament per garantir la seguretat de les comunicacions entre dispositius operacionals (IoT) presents en les infraestructures crítiques. El projecte CIPSEC es va iniciar el maig del 2016, té una durada prevista de 3 anys i forma part del programa marc de recerca i innovació europeu Horizon 2020.

Com a pilot d’infraestructura sanitària, el Clínic ha de proporcionar l’espai i els equips mèdics i no mèdics susceptibles de connectar-se a la xarxa corporativa per avaluar els resultats dels tests de la solució. Es configuraran dos espais que recreïn amb la major versemblança la realitat d’un hospital. El conjunt recrea una imatge real representativa de la connectivitat entre equips mèdics i industrials que avui dia ens podem trobar en qualsevol hospital.

El projecte CIPSEC compta amb la participació de 10 proveïdors de productes i serveis i 3 casos d’ús procedents de diferents països europeus (España, Italia, Alemanya, Grècia, Regne Unit, Israel, Rumania y Suïssa). La solució desenvolupada serà avaluada amb dispositius reals en 3 pilots que es consideren infraestructures crítiques: Hospital Clínic (sanitat), Deutsche Bhan (transport, a Alemanya) i CSI Piamonte (control de qualitat mediambiental, a Itàlia).

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.