dilluns, 12 de juny de 2017

Aleix Prat, nomenat membre de la junta directiva del Breast International Group (BIG)

El Dr. Aleix Prat, Cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic i de l’equip Genòmica translacional i teràpies dirigides en tumors sòlids de l’IDIBAPS, ha estat nomenat membre de la Junta Directiva del Breast International Group (BIG). El BIG és una organització internacional sense ànim de lucre que engloba més de 56 grups cooperatius de tot el món, més de 10.000 experts i més de 3.000 hospitals, per impulsar la recerca clínica i translacional en càncer de mama. El nomenament, que representa el reconeixement a la seva trajectòria professional en aquest camp, s’ha produït durant el congrés anual de la Societat Americana d’Oncologia Clínica (ASCO) celebrat entre el 2 i el 6 de juny a Chicago.

Estudiant de la Facultat de Medicina de la UB i oncòleg mèdic format a l´Hospital Vall d´Hebron, el Dr. Aleix Prat va realitzar una estada postdoctoral de 4 anys al Laboratori del prestigiós Professor Charles M. Perou de la universitat de Carolina del Nord a Chapel Hill. Des de la tornada a Barcelona el 2012, el Dr. Prat ha treballat de forma activa en recerca clínica i translacional en càncer de mama, que ha compaginat amb la seva activitat assistencial i docent. Els seus descobriments al laboratori mitjançant l’ús de dades genòmiques han permès una millor individualització del tractament del càncer de mama. Ha participat en més de 100 articles originals, i ha liderat important estudis internacionals dins del grup cooperatiu espanyol de càncer de mama (SOLTI), on participa com a coordinador científic des del 2015.

El Dr. Prat afirma que, “la col·laboració internacional que ofereix BIG és crucial per aconseguir avenços significatius en la investigació del càncer de mama, reduir la duplicació innecessària d’esforços, compartir dades i permetre la col·laboració entre clínics i científics. Així es contribueix al desenvolupament més ràpid de millors tractaments”. I afegeix que, “és un honor que l’assemblea general m’hagi considerat idoni per ocupar un lloc tant important.” En l’actualitat, la Junta Directiva de BIG compta amb 15 experts mundials i és la principal autoritat científica i de presa de decisions de la organització.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.