Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 19 de juny de 2017

Albert Ferrés-Coy rep el Premi Santiago Reig del CIBERSAM

El Dr. Albert Ferrés-Coy, investigador de l’equip Neurofarmacologia i Neuropatologia Experimental de l’IDIBAPS ha estat guardonat amb el Premi Santiago Reig per a joves investigadors del CIBERSAM en l’edició de 2017. El premi li va ser concedit durant el Laboratori d’Idees del CIBERSAM, celebrat els dies 1 i 2 de juny Hospital Universitari Marquès de Valdecilla de Santander. Aquest guardó reconeix la tasca d’algun investigador vinculat al CIBERSAM menor de 40 anys per un article destacable per la seva originalitat, traslacionalitat o rellevància.

El premi se li ha concedit com a primer autor de l’article “Therapeutic antidepressant potential of a conjugated siRNA silencing the serotonin transporter after intranasal administration, liderat pels Drs. Analía Bortolozzi i Francesc Artigas. En l’estudi es descriu l’ús d’una nova estratègia terapèutica basada en tècniques moleculars (ARN d’interferència) per reduir l’expressió i funció del transportador de serotonina, proteïna neuronal clau en el tractament de la depressió. L’administració intranassal de l’oligonucleòtid conjugat a ratolins produeix efectes de tipus antidepressiu molt més ràpids (1 setmana vs. 1 mes) que els produïts per un fàrmac tradicional com fluoxetina.

El treball ha comptat amb la col·laboració de l’empresa biotecnològica n-Life Therapeutics i de diferents grups pertanyents al CIBERSAM a l’Institut de Biomedicina i Biotecnologia de Cantàbria (IBBTEC) i a la Universidad Complutense – IIS Hospital 12 de Octubre de Madrid.

Premi a les millors comunicacions del Laboratori d’Idees 2017

En aquesta cinquena edició del Laboratori d’Idees del CIBERSAM també ha estat premiada Mireia Tarrés Gatius, estudiant predoctoral del grup de Neurofarmacologia de Sistemes, liderat pel Dr. Francesc Artigas. Ha rebut un dels tres premis a les millors comunicacions presentades pel pòster “L’absència de la subunitat GluRN2C redueix els efectes psicotomiméticos generats per ketamina i altres antagonistes NMDA“. El treball l’han dirigit els Drs. Anna Castañé i Francesc Artigas.

 

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.