Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 15 de maig de 2017

Un estudi multicèntric participat pel Clínic presenta una innovadora tècnica de reconstrucció de base del crani

Una innovadora tècnica de reconstrucció de base del crani és el resultat de la col·laboració entre els serveis d’Otorinolaringologia (ORL) de l’Institut Clinic d’Especialitats Mèdiques i Quirúrgiques (ICEMEQ) i de Neurocirurgia de l’Institut Clínic de Neurociències (ICN), amb la participació de l’Ohio State University-Wexner Medical Center dels Estats Units. El treball, “Ràdio-Anatomical Analysis of the Pericranial Flap “Money Box Approach” for Ventral Skull Base Reconstruction“, liderat pel Dr. Isam Alobid, s’ha publicat a Laryngoscope, una revista del primer percentil en la seva especialitat, amb el Dr. Alfonso Santamaría com a primer signant. Ambdós pertanyen a la Unitat de Rinologia i Base del Crani del servei d’ORL i són investigadors de l’IDIBAPS.

Aquesta tècnica, pionera a nivell mundial, mostra l’eficàcia del penjoll pericraneal per a reparar els defectes produïts després de l’exèresi (ablació) transnasal dels tumors intracranials mitjançant cirurgia endoscòpica nasosinusal. En l’estudi, els autors presenten una descripció anatòmica i radiològica de diverses modificacions i indicacions del penjoll pericraneal, així com els resultats d’una sèrie de casos en els què s’ha utilitzat aquesta tècnica reparadora en pacients amb opcions reconstructives limitades.

Referència: Santamaría, A., Langdon, C., López-Chacon, M., Be, A., Enseñat, J., Carrau, R., Bernal-Sprekelsen, M. and Alobid, I. (2017), Ràdio -anatomical analysis of the pericranial flap “money box approach” for ventral skull base reconstruction. The Laryngoscope. doi: 10.1002 / lary.26574

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.