divendres, 26 de maig de 2017

Ramon Estruch, Premi Joan Vivancos al Millor Treball Científic per la Societat Catalano-Balear de Medicina Interna (SCBMI)


El Dr. Ramon Estruch, consultor sènior del servei de Medicina Interna de l’Institut Clínic de Medicina Interna i Dermatologia (ICMiD), professor associat de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona y membre del comitè directiu del CIBER de Fisiopatología de la Obesidad y la Nutrición de l’Instituto de Salud Carlos III, ha estat guardonat amb el Premi Joan Vivancos al Millor Trebal Científic que atorga la Societat Catalano-Balear de Medicina Interna (SCBMI) pel treball: “Effect of a high-fat Mediterranean diet on bodyweight and waist circumference: a prespecified secondary outcomes analysis of the PREDIMED randomised controlled trial“, que es va publicar a la revista Lancet Diabetes & Endocrinology. El Premi se li va atorgar en el transcurs del 17è Congrés de la SCBMI, que es va celebrar els passats 4 i 5 de maig  a Casa de Convalescència de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, a Barcelona.

L’Estudi PREDIMED

L’estudi PREDIMED, que ha rebut diversos premis i reconeixements, estudiava els efectes de la dieta mediterrània en la prevenció primària de la malaltia cardiovascular mitjançant un estudi ampli d’intervenció nutricional de 7.447 subjectes amb alt risc vascular. Els participants van ser controlats durant una mitjana de 5 anys amb la finalitat de comprovar si els que seguien una dieta mediterrània tradicional suplementada amb oli d’oliva verge extra o fruits secs presentaven una menor incidència de complicacions cardiovasculars importants en comparació amb els que no seguien aquest tipus de dieta. Els resultats van demostrar una reducció del 30% de la probabilitat de patir una complicació cardiovascular greu (infart de miocardi, accident vascular cerebral o mort per causa vascular) en els pacients que seguien la dieta mediterrània suplementada en comparació amb la dieta baixa en greixos.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.